Солиден Монфис срази Музети във Виена; Шварцман започна с комфортна победа

от в 18:40 на 27.10.2021
Владислав Риждов

Диего Шварцман започна кампанията си във Виена с комфортен успех на старта срещу Фабио Фонини и така продължава към следващия кръг. Финалистът от изминалата седмица в Антверпен се наложи с резултат 6:2 7:5 за час 29 минути на корта.

През голяма част от откриващия сет Шварцман бе по-опасният от двамата състезатели. Нисичкият аржентинец откри сметката си в двубоя след ранен пробив, който задържа със стабилна игра от основната линия. Последваха нови три шанса за световния номер 16, с които можеше да лиши сета от интрига, ала Фонини не позволи на съперника си да се откъсне в резултата. Все пак в края на частта логичното се случи и по-добре играещият от двамата, Шварцман, пречупи за втори път несигурния сервис на италианеца, за да сложи точка на спора в първия сет.

През втората част Шварцман задържа високите амплитуди в представянето си и това бързо даде отражение върху резултата. Финалистът в турнира отпреди две години се добра до пробив в средата на сета, за да се доближи максимално до победата, повеждайки с 4:2. До края обаче Фонини успя да навакса изоставането си, но това бяха едни от малкото положителни моменти за италианеца в двубоя, преди Шварцман окончателно да се поздрави с успеха.

В друг мач от програмата Гаел Монфис нито веднъж не се изправи пред точка за пробив, надделявайки над италианската надежда Лоренцо Музети с резултат 7:6(2) 6:4.  

Откриващата част на сблъсъка бе равностойна, като на моменти Монфис имаше възможности да вземе подаването на Музети, но не се възползва. И след като нито един от двамата състезатели не предаде подаването си до края, се стигна до тайбрек. В него световният номер 21 вдигна темпото и бързо си изгради почти незаличима преднина, която задържа до самия край, за да поведе в общия резултат. Във втория сет Монфис и Музети продължиха с равностойния тенис и печелеха безпроблемно сервис геймовете си. Единствен французина реализира пробив, който се оказа достатъчен за него по пътя му към крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Солиден Монфис срази Музети във Виена; Шварцман започна с комфортна победа Владислав Риждов
Теми:  
атп | виена | гаел монфис | диего шварцман | обзор | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook