Сонего за Надал: Нямаш право да постъпваш така на Уимбълдън; разсеях се от станалото

от в 10:30 на 03.07.2022
Калоян Соколов

Лоренцо Сонего определено е правил много по-добри мачове от вчерашния си срещу Рафаел Надал в третия кръг на Уимбълдън. Италианецът е първокласен играч на трева, като разполага с мощен начален удар и сериозна вариация в ударите, с чиято помощ би могъл да затрудни всеки един съперник. Всичко това предвещаваше труден двубой за Матадора, който досега беше неубедителен при изявите си в хода на турнира, но вчера демонстрира равнище достойно за 22-кратен шампион от Шлема и не остави никакъв шанс на италиеца.

Световният номер 54 обаче може да се чувства до известна степен уязвен от поведението на опонента си, защото Надал привика Сонего на мрежата в края на третия сет, което не е никак уместен ход. Италнецът точно беше пробил сервиса на Рафа за първи път от началото на срещата, когато манкорецът реши да му прави забележки за звуците, които издава по време на удар. Случката определено стъписа поставения под номер 27, който впоследствие изгуби началния си удар и мачът приключи няколко минути след това. Впоследствие Сонего не скри разочарованието си от реакциите на своя колега, коментирайки следното по темата:

Нямаш право да привикваш другия тенисист на мрежата. Това е напълно недопустимо на турнир от ранга на Уимбълдън. Надал просто трябваше да размени няколко думи със съдията. Бях разсеян от неговото поведение - призна роденият в Торино тенисист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сонего за Надал: Нямаш право да постъпваш така на Уимбълдън; разсеях се от станалото Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо сонего | любопитно | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook