Списък на играчите, които ще пропуснат Мастърса в Париж

от в 11:04 на 31.10.2020
Анисия Стоева

След много несигурност и объркване относно домакинството на турнира Rolex Paris Masters 2020 най-накрая ще започне. Събитието ще се играе, макар и при затворени врати. През година, в която бяха отменени много други състезания, последната Мастърс надпревара стартира с квалификационното теглене днес.

Както всяка година, Париж е последният шанс за играчите да си осигурят места на финалите на ATP. Все още има две непопълнени места, а Андрей Рубльов и Диего Шварцман са фаворитите за тях.

Докато много от най-добрите играчи присъстват във френската столица, има и такива, които ще пропуснат събитието:

Новак Джокович

Световният номер 1 се оттегли от Париж не поради проблеми с контузия, а защото вече си подсигури челната позиция в класирането в края на сезона, след като спечели първите си два мача във Виена.

Роджър Федерер

Швейцарската суперзвезда игра за последно през януари на Откритото първенство на Австралия. Следващият му мач ще бъде почти година оттогава, тъй като Федерер прекрати сезона си по време на принудителната пауза. Той претърпя двойна операция на коляното преди месеци.

Гаел Монфис

Местният герой ще пропусне Rolex Paris Masters 2020, след като прекрати сезона си след поредния изход от първи кръг на надпревара. Монфис загуби четвъртия си пореден мач след възобновяването и се оттегли заради контузия.

Денис Шаповалов

Неотдавна Шаповалов даваше добри индикации за място във финалите на ATP. Той достигна полуфиналите на Откритото първенство в Санкт Петербург, но загуби от Рубльов, който е и неговият главен конкурент за надпреварата в Лондон. Шаповалов загуби в първи кръг кръг във Виена и се оттегли и от Париж.

Джон Иснър

Американска звезда наскоро прекрати сезон 2020. Иснър се оттегли и от Виена, и от Париж малко след загубата си на Откритото първенство на Франция. Преди това той загуби рано и на US Open 2020 и не можа да намери играта си. Американецът имаше разочароващ сезон като цяло и спадна до 23-то място в класацията.

Беноа Пер

Французинът преживя много тежко време след възобновяването на Тура. Два пъти бе положителен за коронавирус и спечели само един мач в шестте турнира, в които участва и наскоро заяви, че иска да се съсредоточи върху следващия сезон. По този начин той ще пропусне домашното събитие.

Кей Нишикори

Японската звезда наскоро реши да прекрати сезона си, след като получи травма на рамото. Той имаше тежка година и получи последната контузия по време на Откритото първенство на Франция. Нишикори трябваше да се изправи срещу Доминик Тийм във Виена, но се оттегли малко преди мача.

Ник Кирьос

Кирьос отдавна бе обявил намерението си да не играе, докато не почувства, че е безопасно да пътува до турнири. Австралиецът не е участвал на нито едно събитие след принудителната пауза и няма и да го направи преди началото на 2021 година.

Жо-Вилфред Цонга

Точно преди Откритото първенство на Франция Цонга обяви оттеглянето си от останалата част от сезон 2020. Цяла година се бори с контузии.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Списък на играчите, които ще пропуснат Мастърса в Париж Анисия Стоева
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook