Списъкът в Монреал: Григор, Джокович и Надал сред заявените, Кирьос е резерва

от в 21:16 на 12.07.2022
Мирела Николова

Краят на Уимбълдън, с който приключи официално и сезонът на трева, означава, че съвсем скоро ще бъде поставено началото на серията от турнири на твърда настилка в Северна Америка. Надпреварата от сериите "Мастърс 1000" в Монреал е едно от подготвителните състезания преди Откритото първенство на САЩ, като през тази година Канадският Мастърс ще се проведе в средата на следващия месец - седмицата между 7 и 14 август. 

Днес бе оповестен и списъкът с тенисисти, заявили участие в турнира, като в него фигурират имената на всички състезатели от топ 40, сред които са Григор Димитров, Новак Джокович и Рафаел Надал. Въпреки това обаче все още не е ясно дали сърбинът ще може да влезе в страната, нито пък дали Матадора ще успее да се възстанови от получената контузия в коремната област, която го принуди да се откаже от Уимбълдън. 

Освен тях сред заявените в надпреварата са още Борна Чорич и Стан Вавринка, които дълго бяха извън Тура поради контузии и ще се възползват от право на участие посредством т.нар. "защитен ранкинг". От своя страна, финалистът от Уимбълдън - Ник Кирьос, остава извън списъка с тенисисти, попадащи директно в основната схема, тъй като се намира на 45-о място в ранглистата и е трета резерва за влизане.

Ето и пълен списък с участниците в Монреал:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Списъкът в Монреал: Григор, Джокович и Надал сред заявените, Кирьос е резерва Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | ентрилисти | монреал | новак джокович | рафаел надал | списък

Коментари





Следвайте ни в Facebook