Sports Illustrated: Прозорецът пред Григор се затваря, време е за възход

от в 23:17 на 08.11.2018
Георги Христов

Коментаторът на Sports Illustrated Джон Вертхайм направи анализ на представянето на Григор Димитров в популярна рубрика, в която отговаря на читатели. Специалистът бе попитан дали Димитров е нереализиран талант и дали ще успее да реализира напълно възможностите си занапред. А също дали пък не е достигнал максимума си и не е твърде надценен като цяло?

"Защо ми причинявате това - поставяте ме в ситуация или да излъжа, или да изглеждам като гадняр? През 2017 Димитров спечели в Синсинати и финалите на ATP, а последният му успех си остава най-голямата му титла. Дарбите му най-накрая се сляха. И изведнъж... той приключи 2018 с актив от 24 победи и 19 загуби като не съумя да спечели нито една титла. Освен това загуби в първи кръг на два от турнирите от Големия шлем, макар че и в двата случая имаше малшанса да срещне Стан Вавринка," пише Вертхайм в своя коментар.

"Нереализиран талант? Напълно. Дали все още може да достигне максимума на възможностите си? Със сигурност. Не приемам определението "надценен". Разбира се, че може да съжаляваме затова как той получи прякора "Бейби Фед". Но талантът му бе толкова очевиден дори и с невъоръжено око още от младежките години, така че това не може да бъде наречено несправедливо.

"Има няколко отправни точки в подкрепа на Димитров. Сътрудничеството му с Андре Агаси е обект на интерес и вероятно дава поводи за оптимизъм. Той все още е само на 27. А талантът си е талант. Прозорецът обаче се затваря, а през 2018 сезонът може да се определи за провал. Сега сме в очакване на възход."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Sports Illustrated: Прозорецът пред Григор се затваря, време е за възход Георги Христов
Теми:  
блог | григор димитров | коментар | тенис | тенис блог | тенис коментари

Коментари





Следвайте ни в Facebook