Страхотен Андреев надигра световния номер едно при юношите и е 1/4-финалист!

от в 23:17 на 17.03.2022
Диана Андреева

Адриан Андреев се нуждаеше от по-малко от 90 минути, за да може след категорична победа в два сета - 6:3 6:1, да се поздрави с втори пореден успех на Фючърс турнира в Калифорния. Четвъртата ракета на България успя да сломи съпротивата на родения през 2004-а година Бруно Кужухара, който макар едва 17-годишен, е съвсем близо до дебют сред първите 1000 на световната ранглиста и напълно заслужено получи специална покана от организаторите за участие в надпреварата, имайки предвид скорошната му титла от Откритото първенство на Австралия при юношите, чрез която оглави тяхната световна ранглиста.

Предстои през утрешния ден Андреев да излезе в нова битка от Фючърс събитието, където ще премери сили с първия поставен Прайнеш Гунесваран или Грег Браймър в търсене на втори полуфинал за сезон 2022. По-рано през годината Ади се представи повече от отлично на Чалънджър турнира във Форли и дебютира сред най-добрите четирима, преди да допусна да бъде победен от бъдещия подгласник - Джей Кларк. 

Днешният мач се развиваше под диктовката на Андреев още от самото начало. Българинът се нуждаеше от известно време, за да открие своя ритъм, но веднъж пробил за 3:2, той нито за момент не изпусна контрола и не след дълго първият сет отиде в историята и приближи Адриан до успеха. Втората част се разви по сходен начин, ала този път тийнейджърът дори за момент не успя да бъде равностоен на нашето момче и благодарение на отлично изградените си атаки четвъртата ни ракета скоропостижно сложи точка и на втората част, а с това настъпи и краят на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотен Андреев надигра световния номер едно при юношите и е 1/4-финалист! Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | Български тенис | тенис бг адриан андреев | фючърс | фючърс надпревара в сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook