Страхотен Кузманов отстрани втория поставен на Чаланджъра в Бенгалуру!

от в 10:54 на 14.02.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов нямаше особено впечатляващи изяви през двете си досегашни седмици на индийска земя и записа общо една победа в турнирните си участия. Днес обаче Мико се поздрави с един от най-престижните си успехи в последно време, след като надигра поставения под номер две Уго Грение с 6:4 6:3 и се класира за втория кръг на Чаланджъра в Бенгалуру, където очаква един измежду Елиот Беншетри и Александър Мюлер, като именно френският представител победи втората ни ракета преди няколко дни в същия град.

Кузманов стартира уверено двубоя и на бърза ръка поведе с 3:0 гейма, като показваше много по-голяма стабилност от основната линия и натискаше колебливия бекхенд на своя опонент. Изведнъж Грение повиши значителното качеството на своите първи подавания, докато пловдивчанинът на няколко пъти имаше проблем да отиграе достатъчно чисто топката и се стигна до паритет при 4:4. Все пак българинът показа по-голяма воля в решителните моменти от сета, което му помогна да го спечели и така да се доближи максимално до победата.

Втората част се движеше равностойно, но изведнъж фаворитът вдигна сериозно своите обороти на игра и достигна до три поредни точки за пробив в петия гейм. Тогава Кузманов демонстрира завидна психологическа устойчивост и се измъкна от трудната ситуация, а впоследствие съумя на свой ред да се сдобие с поредица от брейкболи и се възползва от възможността, за да се откъсне решително в резултата и оттам насетне нямаше проблеми да изведе срещата до успешен за себе си завършек.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотен Кузманов отстрани втория поставен на Чаланджъра в Бенгалуру! Калоян Соколов
Теми:  
бгтнис | бенгалуру | димитър кузманов | Обзори | уго грение | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook