Стряскащо: Надал ще срещне играч с 28 поредни победи на сметката си

от в 15:07 на 06.01.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал откри новия сезон с категорична победа над Ричардас Беранкис и така се класира за четвъртфиналната фаза на ATP 250 надпреварата в Мелбърн, където ще срещне състезател, който просто е забравил какво означава вкуса на поражението. Става дума за Талон Грийкспор, чиито изяви предизвикаха истински фурор през изминалия сезон, след като спечели рекордните осем титли на ниво Чаланджър.

Световният номер 65 за последно бе надигран от Новак Джокович във втория кръг на Откритото първенство на САЩ, а впоследствие той спечели цели пет поредни турнира и се превърна в единствения играч с подобно постижение в състезанията от сериите "Чаланджър". Всичко това помогна на Грийскпор да се изкачи със завидните 90 позиции в световната ранглиста и изглежда, че нидерланедецът е напълно готов да пренесе силната си форма и в състезанията от по-висока категория, съдейки по двата чудесни успеха над по-високоранкирани съперници, които вече извоюва в астралийския град.

Това ще бъде дебютен двубой между Матадора и 25-годишния състезател, а определено на испанеца няма да му бъде никак лесно, защото самочувствието на неговия опонент се намира в своята връхна точка, докато самият Рафа точно се завръща от контузия и все още е далеч от оптималната си кондиция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стряскащо: Надал ще срещне играч с 28 поредни победи на сметката си Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | мелбърн | Обзори | рафаел надал | талон грийкспор

Коментари





Следвайте ни в Facebook