Суарес Наваро: Надал вече не е същият тенисист; ще го виждаме все по-рядко в Тура

от в 18:44 на 16.10.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал започна 2022-ра по невероятно силен начин, след като спечели дебютните две надпревари от Шлема за сезона, но впоследствие получи разкъсване на коремен мускул по време на Уимбълдън и оттогава испанецът не съумява да си възвърне своята най-добра физическа форма. Това доведе до ранни поражения в Синсинати и на US Open, но пък нещата в личен план изглеждат повече от прекрасно за испанеца, който на 8 октомври стана баща за първи път. 

Според Карла Суарес Наваро обаче всички тези обстоятелства ще имат по-скоро негативно влияние в опитите на нейния сънародник да се превърне в най-великия тенисист за всички времена, а ето и какви бяха точните думи на една от най-техничните състезателки в Тура от близкото минало:

"Появата на Алкарас е облекчение за Испания, защото Рафа все още се състезава, но е в последните си години и вече видимо физически не е същият тенисист. Времето тече еднакво за всички и единствено може да отложиш неизбежното. Надал винаги ще може да изненадва с невероятната си психологическа устойчивост, което ще продължава да го прави много труден за побеждаване, но сега приоритетите пред него са други и мисля, че ще го виждаме на все по-малко турнири. Карлитос изгря на сцената в точния момент, защото Голямата тройка вече на практика не съществува и вярвам, че ще има много сериозни успехи в бъдещето" - завърши бившата номер номер 6.

Източник: We Love Tennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Суарес Наваро: Надал вече не е същият тенисист; ще го виждаме все по-рядко в Тура Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | карла суарес наваро | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook