Сърджан Джокович: Не знам защо Новак не е обичан; богатите страни не искат да го приемат

от в 17:21 на 06.10.2022
Мирела Николова

Новак Джокович е трябвало да се справя със сериозна доза омраза към себе си през годините и никога не се е радвал на толкова силна подкрепа от страна на феновете, колкото другите две тенис величия Роджър Федерер и Рафаел Надал. Според мнозина причината за подобно отношение се крие в произхода на 21-кратния шампион от Големия шлем, като същото това мнение се споделя и от неговия баща Сърджан, който твърди, че западът се отнася с пренебрежение към сина му, защото не иска да приеме, че тенисист от Сърбия е на върха на световния тенис за толкова дълъг период от време.

"Новак не дава никакви причини да не бъде обичан. Защо се случва подобно нещо? Не знам. Вероятно причината е, че тенисът се счита за буржоазен спорт, тъй като е бил създаден от англичани за хора от тяхната висока класа. Изведнъж някакъв сърбин се появява от бедна малка държава и става най-добрият в техния спорт за последните 15 години.

Сега обаче тенисът е и наш спорт. Те трябва да приемат, че центърът на тенис света вече се измести към Източна Европа. Длъжни са да го приемат, независимо дали им харесва, или не", категоричен бе Джокович-старши в подкаста Biznis Price.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърджан Джокович: Не знам защо Новак не е обичан; богатите страни не искат да го приемат Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook