Със стил: Швьонтек не даде сет на световната №8 и ще дебютира на 1/2-финалите в Ню Йорк!

от в 05:21 на 08.09.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек не започна по мечтан начин турнето си на твърдите кортове в Северна Америка, след като допусна ранни поражения в Торонто и Синсинати, които навярно бяха повлияни от разочарованието на полякинята при последните ѝ участия в Европа, когато не съумя да спечели трофея на домашната си надпревара във Варшава, а месец по-рано на Уимбълдън серията ѝ от 37 поредни победи беше прекратена. Световната номер едно все пак загърби случилото се и на US Open виждаме отново жадната за успехи шампионка от Шлема, която днес в последователни сетове на четвъртфиналите преодоля осмата поставена в схемата Джесика Пегула - 6:3 7:6(4), и ще спори с миналогодишната полуфиналистка Арина Сабаленка за място в мача за титлата.

Ига остави известни резерви с представянето си на старта и инкасираше прекомерен брой неточности, които неистово повлияха на сервирането ѝ, за да може американката да се поздрави с ранен пробив аванс за 3:2. Световната номер 8, извоювала си лидерската позиция на корта, позволи спад в равнището си, чрез който Швьонтек светкавично придоби нужната рутина в срещата и нагледно демонстрира всички техники, които фигурират в богатия ѝ на тенис оръжия арсенал, с което за съжаление на домакините, двукратната победителка от Ролан Гарос не отпусна нито гейм на съперничката си до края и причисли откриващия сет към актива си.

Във втората част неизменно властваха посрещачите и ние станахме свидетели на серия от четири поредни пробива, които до голяма степен бяха породени от по-добрите ретури спрямо начални удари на двете състезателки. Пегула първа запази подаването си след отразени брейкболи, което Ига последва плътно с действията си, а на нас ни предстоеше да наблюдаваме нова поредица брейкове, този път шест на брой, която изведе полякинята до сервис за победата на два пъти, но благодарение на сериозната подкрепа от трибуните местната любимка оцеля и предизвика изиграването на тайбрек. Развитието и видяното в дългия гейм напълно илюстрираха целия втори сет и след множество обрати, то световната номер едно каза тежката си дума в заключителните моменти и се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Със стил: Швьонтек не даде сет на световната №8 и ще дебютира на 1/2-финалите в Ню Йорк! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | джесика пегула | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook