Световната №107 при дамите надви Ан Ли и ще спори за трофея в Мелбърн

от в 12:33 на 08.01.2022
Диана Андреева

Алиаксандра Саснович продължава с впечатляващото си представяне на турнира в Мелбърн - Melbourne Summer Set 2! Днес тя надигра в трисетов драматичен сблъсък Ан Ли - 7:6(3) 2:6 6:3, за да може да намери място в заключителния етап на събитието, където вече я очаква Аманда Анисимова. 

Началните минути бяха трудни и за двете състезателки. Те се нуждаеха от известно време, за да открият своя ритъм, като първа инициативата взе Ли. Американката поведе с 4:1 и по всичко изглеждаше, че съдбата на частта вече е ясна. От този момент обаче в играта на Ли се появи спад, който прехвърли инициативата на страната на Саснович. Световната номер 107 вдигна нивото си и се възползва по чудесен начин от грешките на опонентката си и успя да вкара сета в решителен дълъг гейм. В тайбрека Алиаксандра бе във вихъра си и отпусна едва три точки на своята опонентка, за да спечели първата част със 7:6(3). 

Втората част стартира равностойно, с бързи подавания от страна на двете. Впоследствие Ли взе лек превес, налагайки висок интензитет от дъното на корта със своя форхенд, който затрудняваше нейната съперничка. Именно и заради по-смелата си игра американката първа получи възможност да реализира пробив и без никакви колебания оползотвори шанса си. Тя удвои преднината си с помощта на нов брейк в своя полза и съвсем скоро паритетът в отделните части бе възвърнат. 

През третия сет високото равнище на тенис се запази и двете направиха двубоя наистина оспорван. Саснович откри сметките си с пробив и излезе уверено напред в резултата с 3:0. Макар и да последва лек спад в представянето й, тенисистката от Беларус не допусна авансът й да бъде заличен и съвсем скоро сложи край на този така оспорван мач и се приближи на едва един успех от титлата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната №107 при дамите надви Ан Ли и ще спори за трофея в Мелбърн Диана Андреева
Теми:  
wta | алиаксандра саснович | ан ли | мелбърн | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook