Световната №73 елиминира двукратна шампионка на Уимбълдън още на старта!

от в 20:08 на 28.06.2021
Владислав Риждов

Америанката Слоан Стивънс поднесе първата изненада при дамите в откриващия ден на Уимбълдън. Световната №73 не остави шансове на Петра Квитова и елиминира двукратната шампионка в турнира след победа в последователни сетове - 6:3 6:4.

Двете започнаха първия сет с размяна на пробиви, а след това продължиха с равностойната игра. При 3:2 в своя полза, Стивънс изигра добър гейм на ретур и се възползва от появилите се колебания при сервис на Квитова, пробивайки я за втори път в рамките на частта. Този път обаче американката демонстрира концантрация и не изпусна инициативата. Бившата №3 в ранглистата затвърди водачеството си и затвори комфортно първата част в своя полза. Въпреки близките показатели по отношение на печелившите удари и непредизвиканите грешки, солидното представяне на Стивънс на сервис направи разликата в откриващата част.

Ранните минути от втората част също бяха на сметката на Стивънс. Тя достигна до два шанса за брейк още в първия гейм от сета, но Квитова се справи с трудната ситуация и измъкна подаването си. След като двете продължиха да печелят подаванията си сравнително безпроблемно, дойде редът и на световната №10 да притисне съперничката си. С агресивна игра Квитова си осигури преднина от 0:40, ала Стивънс отново не се пропука, разочаровайки левичарката от Чехия. Получила импулс в играта си след отразените точки за брейк, американката от своя страна изигра перфектен гейм и първа достигна до пробив в сета, доближавайки се само на два гейма от успеха. Шампионката от US Open 2017 показа солидна игра и лимитира възможностите на съперничката си до минимум, поднасяйки изненадата от първия кръг на надпреварата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната №73 елиминира двукратна шампионка на Уимбълдън още на старта! Владислав Риждов
Теми:  
Обзори | петра квитова | слоун стивънс | уимбълдън 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook