Световната номер 1 е на полуфинал в Мелбърн

от в 05:35 на 28.01.2020
Павел Димитров

Водачката в световната ранглиста Ашли Барти се класира за полуфиналите на Аустралиан Опен, където ще срещне сензацията от САЩ София Кенин. Надеждата на домакините за триумф в надпреварата сломи съпротивата на осмата ракета в света Петра Квитова в два сета - 7:6 (6), 6:2.

Откриващата част беше изключително оспорвана и изпълнена с много напрегнати моменти. Първа проби Квитова за 2:1 в нейна полза, но още в следващия гейм Ашли Барти възстанови равенството в брейковете. До края на сета резултата вървеше гейм за гейм и логично се стигна до тайбрейк. В него австралийката показа по-здрави нерви, спечели го с 8:6 и поведе с 1-0 сета.

Втората част започна по мечтан начин за първата ракета в света. Тя набързо си осигури комфортен аванс от 4:0 след два пробива. Последва лек спад в средата на сета за 4:2, но след това на корта имаше само един играч. Барти направи трети брейк в рамките на втория сет за 5:2, след което на свой сервис затвори мача, макар и с малко колебания. Стигна се до ситуация 15:40, но перфектният сервис на Барти, донесъл й няколко аса, я измъкна от неприятната ситуация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Световната номер 1 е на полуфинал в Мелбърн Павел Димитров
Теми:  
australian open | ашли барти | петра квитова | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook