Световната номер две: Мечтаех да сложа край на кариерата си

от в 08:33 на 06.10.2021
Диана Андреева

10-кратна шампионка на WTA, Арина Сабаленка е една от най-изявените състезателки през сезон 2021. Представителката на Беларус достигна до полуфиналната фаза както на Уимбълдън, така и на US Open, но всички тези успехи е можело да останат само мечта за Арина, тъй като в ранна детска възраст тя е била готова да загърби спорта и да се захване с друго занимание. Ето каква точно е бима историята:

"Имах силен неприязън към тениса, когато бях дете. Мучтаех да сложа край на кариерата си и да продължа живота си като нормално момиче. Но знаех, че така ще разочаровам семейството си и се спирах. Продължавах да се състезавам, така и не дойде правилният момент да се оттегля. Сега съм наистина щастлива, че съм продължила да участвам, защото усилията се отплащат." - завърши Сабаленка.

Арина Сабаленка ще пропусне тазгодишното издание на Индиън Улс след положителен тест за коронавирус. Представителката на Беларус щеше да бъде поставена под номер 1 в надпреварата, тъй като Ашли Барти също се отказа от турнира. Надпреварата в Калифорния щеше да бъде първото състезание за Сабаленка след загубата ѝ от Лейла Фернандес на полуфиналите на Откритото първенство на САЩ. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната номер две: Мечтаех да сложа край на кариерата си Диана Андреева
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook