Световният №1 при двойките се провали на допинг тест!

от в 22:15 на 14.01.2020
Димитър Беловски

Световният №1 при двойките Роберт Фара се е провалил на допинг тест и няма да играе на започващия другата седмица турнир от Големия Шлем – Australian Open.

Колумбиецът сам призна за това, като каза, че ITF са го уведомили, че са открили в тялото му веществото Болденон – анаболен стероид. Фара каза, че това е резултат от консумирането на колумбийско месо.

„Няма да мога на играя на Australian Open, състезание за което се подготвям от декември,“ написа Фара в Туитър, който миналата година спечели титлите на двойки на Уимбълдън и US Open.

„Преди няколко часа ITF ме уведомиха, че са открили присъствие на Болденон на тест, който правих на 17 октомври 2019 в Кали. Две седмици преди споменатия тест…правих анти-допингов тест в Шанхай, който беше с негативен резултат. Тестван съм над 15 произволни пъти в тура през годината със същия негативен резултат. Както е посочено от Колумбийският олимпийски комитет през 2018, тази субстанция е често срещана в колумбийското месо и може да окаже ефект върху тестовете на атлетите,“ завършва световният №1.

Фара каза, че ще се консултира с група съветници и ще обмисли следващите си стъпки за доказване, че не е консумирал месото преднамерено.

„Спокоен и уверен съм в резултатите на този процес, защото винаги съм бил честен в моя живот. Ще работя здраво, за да се върна възможно най-скоро,“ добави колумбиецът.

Фара си партнира с друг колумбиец, Хуан Себеастиан Кабал, а те заедно бяха тимът на двойки на ATP за 2019 година.

Кабал най-вероятно ще остане в Мелбърн и ще играе с друг партньор на Australian Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният №1 при двойките се провали на допинг тест! Димитър Беловски
Теми:  
допинг | допинг тест | роберт фара

Коментари





Следвайте ни в Facebook