Тенисистка извън топ 140 победи първата поставена в Чарлстън, за да вдигне титлата!

от в 23:08 на 18.04.2021
Диана Андреева

Астра Шарма - световната номер 145, е новата шампионка в Чарлстън! Австралийката за пореден път през тази седмица демонстрира тенис от най-високо ниво и заслужено вдигна първа WTA титла в своята кариера. За да достигне до трофея в американския град, Шарма реализира впечатляващ обрат над топ поставената в WTA 250 събитието Онс Жабер - 3:6 7:5 6:1, след един час и 55 минути прекарани на корта. 

Това е най-доброто постижение на сингъл, което Шарма е постигала до момента в кариерата си. Зад гърба си тя има участие в още едва един финал на ниво WTA, а именно в Богота през 2019 година, когато отстъпва в три сета на Аманда Анисимова. При двойките Астра, заедно с Джон-Патрик Смит, достига до заключителния мач на "домашния" си турнир от Големия шлем - Australian Open, но двамата остават на крачка от спечелването на титлата. Австралийката е двукратна победителка при каретата - Богота 2019 и Гуадалахара 2021, ала през тази седмица достигна едва до втори кръг.

От понеделник Шарма ще стане 120-та в световната ранглиста за жени и по този начин ще се прибрижи до първата ракета на страната си - Айля Томлянович. Възход ще отбележи и финалистката на Charleston Open Онс Жабер. От новата седмица тунизийката ще бъде 25-та ракета на WTA, което и е новият личен рекорд на Жабер. 

Съвкупност от бързина, агресивни отигравания и стабилен сервис бяха причината Шарма да спечели този оспорван двубой и да вдигне титлата в турнира. Австралийката се поддаде на напрежението в първите минути на мача и безславно отстъпи, но след почивката тя показа познатия си хъс и успя да възвърне паритетата в отделните части. Безгрешна от всяка една точка в корта, Астра не остави никакви шансове на своята опонентка в решаващия сет, отстъпвайки и едва един гейм и по този начин не позволи на Жабер да достигне до дебютния WTA трофей в кариерата си. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенисистка извън топ 140 победи първата поставена в Чарлстън, за да вдигне титлата! Диана Андреева
Теми:  
астра шарма | онс жабер | тенис турнир в чарлстън | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook