Сякаш не е спирала: Феноменална Вожняцки обърка сметките и изхвърли Квитова от US Open!

от в 06:35 на 31.08.2023
Калоян Соколов

3 години и 7 месеца - точно толкова време Каролине Вожняцки отсъстваше от професионалния тенис и не бяха много хората, които вярваха, че бившата номер едно е способна да направи завръщане на най-високо ниво. Датчанката обаче се нуждаеше от само няколко седмици, за да опровергае и най-песимистично настроените фенове на тениса, показвайки как двете раждания по никакъв начин не са повлияли на нейната спортна форма. Днес скандинавката постигна истински подвиг, преодолявайки съпротивата на Петра Квитова със 7:5 7:6(5).

Вожняцки и Квитова имат дълга история на своето съперничество, като 2-кратната шампионка от Уимбълдън имаше предимство от 8:6 успеха, но днес победата беше за световната номер 623, която надхвърли всички очаквания по свой адрес и елиминира тазгодишната носителка на трофея от Маями.

Така участващата с "уайлд кард" тенисистка записа първи триумф над представителка на топ 20 от пет години насам и в трети кръг предстои да видим интересен сблъсък между нея и Дженифър Брейди, като любопитното е, че американката също отсъстваше от WTA Тура за много дълъг период от време (2 години) и сега е под номер 433 в света.

Срещата изобщо не предвещаваше подобно развитие, тъй като 11-тата поставена проби още в първия гейм, но някогашната финалистка отвърна със светкавичен рибрейк. Мощта на Квитова обаче продължаваше да доминира на корта и тя не се нуждаеше от много време, докато възвърне аванса си и този път затвърди взетото предимство, за да се откъсне напред с 4:2. Оттам насетне обаче Вожняцки беше добре познатата тенис стена и отразяваше всяка една атака на своята съперничка, за да спечели 4 от следващите 5 гейма и така да прибави откриващия сет към актива.

Втората част също се развиваше отлично за датчанката, която първа осъществи пробив и се доближи на крачка от крайния успех, разполагайки с преднина от 4:2, само че фавориката не се беше предала и доведе нещата до тайбрек, след като отрази два мачбола. Там Квитова навакса двоен мини брейк пасив и изглеждаше, че можем да станем свидетели на обрат, но Вожняцки се опомни навреме и съумя да прекоси финалната линия в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сякаш не е спирала: Феноменална Вожняцки обърка сметките и изхвърли Квитова от US Open! Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | каролине вожняцки | Обзори | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook