Тайгър Уудс се завърна в стил "Федерер", Серина и Тръмп го поздравиха

от в 00:51 на 15.04.2019
Искрен Минчев

Тайгър Уудс се завърна подобаващо. 43-годишният американец спечели един от четирите топ турнира в голфа - US Masters в Огъста. Последното спечелено състезание от Големия шлем в сметката на Уудс, датираше от 2008 година.

Както е известно през 2017 година Уудс бе изпаднал до №1199 в световната ранглиста след серия от четири операции на гърба през 2014 и други лични проблеми. По подобен начин през 2017 Роджър Федерер успя да се завърне с титлата на Australian Open, след като не бе печелил трофей от Големия шлем от 2012 година.

Сега Уудс вече заема 12-то място в ранглистата на PGA. Той вече има 15 титли от Големия шлем и е на второ място във вечната класация. Пред него е само Джак Никлаус с 18.

US Masters е един от четирите най-големи турнира в този спорт наред с PGA Championship, US Open и The Open Championship. За Уудс това е първи триумф в това състезание от 14 години и пети в кариерата му.

След успеха Тайгър Уудс бе поздравен от редица популярни личности - включително президентът на САЩ Доналд Тръмп и Серина Уилямс.

"Буквално гледах Тайгър Уудс през сълзи. Неговото величие няма аналог. Като знам през какви травми премина се чудех какви ги вършиш днес?! Толкова съм вдъхновена, благодаря ти, приятелю - ", заяви Серина по адрес на шампиона.

"Поздравления за Тайгър Уудс - един истински велик шампион. Наистина харесвам хора, които се справят страхотно под напрежение. Какво фантастично завръщане за един чудесен човек," допълни и президентът на САЩ Доналд Тръмп.

"Най-великото завръщане в спорта! Поздравления, Тайгър Уудс," каза и Стеф Къри.




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тайгър Уудс се завърна в стил "Федерер", Серина и Тръмп го поздравиха Искрен Минчев
Теми:  
голф | доналд тръмп | роджър федерер | серина уилямс | спорт | тайгър уудс | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook