Тайната зад лечението на контузията на Джокович - известна лекарка на Кристиано Роналдо

от в 11:25 на 30.01.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден Новак Джокович надделя над Стефанос Цициас във финалния сблъсък на Аустрелиън Оупън и вдигна трофея в Мелбърн за 10-и път в своята кариера, като по този начин изравни Рафаел Надал на върха в класацията за най-голям брой титли от Големия шлем - 22. Този триумф на сърбина обаче не дойде никак лесно, тъй като още в първата седмица от сезона той получи контузия в областта на лявото бедро и както самият тенисист сподели, са съществували множество въпросителни около това в каква форма ще бъде за Откритото първенство на Австралия и до колко далеч в надпреварата ще може да достигне.

Притесненията около участието му в Мелбърн се засилиха още повече, след като преди началото на турнира Ноле отмени 3 свои тренировки. Проблемите с контузията бяха видими по време на срещата му от втория кръг срещу Енцо Куако, когато балканецът дори загуби сет, но в следващите му двубои нямаше никакви следи от физическо неразположение, което накара мнозина да се съмняват в съществуването на травмата.

Изглежда обаче, за бързото подобрение на състоянието на Джокович има логично обяснение, чието име е Марияна Ковачевич. Тя е световноизвестна лекарка, която работи с Кристиано Роналдо, след като той получи контузия по време на финала на Европейското първенство през 2016 г. Сред останалите звезди на футбола, които са се възползвали от нейната помощ през годините, са още Алексис Санчес, Робин ван Перси и Йоси Бенаюн. 

Шампионът от Аустрелиън Оупън изрази огромната си благодарност към Ковачевич за това, че е пристигнала в Австралия за отрицателно време, след като той я е помолил. "Благодарен съм, че тя дойде. Преминах през множество терапии тук, в Мелбърн. Опитах се да се свържа с възможно най-много експерти. В крайна сметка се сетихме за Марияна, която обиколи половината свят, за да дойде тук. Благодарен съм ѝ за всичко, което направи за мен. Наистина усещам ползите от нейната работа", сподели Ноле.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тайната зад лечението на контузията на Джокович - известна лекарка на Кристиано Роналдо Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | кристиано роналдо | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook