Тайните записки на съперника на Григор и какво криеха те?

от в 22:33 на 08.01.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров записа своята първа загуба през новия сезон, която дойде на полуфиналите в Мелбърн, където отстъпи на Максим Креси със 5:7 6:7(9). 198-сантиметровият американец показа впечатляващо ниво на сервис, което му позволи да действа с висока доза риск на посрещане и въпросната стратегия се отплати, за да намери квалификантът място на дебютен ATP финал в своята кариера. Първата ни ракета определено може да съжалява за нереализираните шансове във втората част, когато пропусна три поредни сетбола и така пропусна възможността да осъществи трети пореден впечатляващ обрат в хода на турнира.

Любопитна подробност от срещата обаче се криеше в това, че световният номер 112 излезе на корта с подробни записки и не спираше да ги чете по време на почивките. Въпросните листове съдържаха различни тактически прийоми, които да помогнат на непоставения състезател в мача му срещу Григор и изглежда, предварителното разузнаване е свършило добра работа, защото Креси разчиташе отлично действията на българина, макар че двамата се изправяха за първи път един срещу друг.

Впоследствие американецът смени хвърчащите указания и ги замени с такива от червен кожен тефтер, а камерата успя да улови една от фразите в своебразния тенис бележник на състезателя, която гласеше "насади съмнение" и квалификантът определено се справи блестящо с тази задача, имайки предвид по-пасивното поведение на Димитров в решителните мигове от двубоя и липсата му на достатъчно решителност, щом се сдобиеше с инициативата в дадено разиграване.

Оказва се, че американецът е поддържал духа си високо с различни видове известни мантри и не го прави за първи път, а от известно време разчита на подобен подход, излизайки на корта. Тук сякаш си личи почеркът на доскорошното колежанско минало в живота на Максим, за когото неговият бивш треньор споделя как винаги е съчетавал по отличен начин спорта с учебните занятия и сега, изглежда, е намерил отличен начин как да се възползва и от двата си таланта в едно.

Припомняме ви, че и преди се е случвало хасковлията да премери сили с подготвен по такъв начин опонент, връщайки се назад към 2016-а година. Тогава Гришо направи изключително силен рейд на надпреварата в Пекин и заслужено се класира за финала, в който Анди Мъри също беше решил да се довери на предварително написани жокери и резултатът отново беше поражение за първата ни ракета.

 

 


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Тайните записки на съперника на Григор и какво криеха те? Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | максим креси | мелбърн

Коментари

Следвайте ни в Facebook