"Те са винаги с мен": Свитолина не сдържа сълзите си при споменаването на Украйна (видео)

от в 13:21 на 14.07.2023
Мирела Николова

Елина Свитолина се завърна след майчинство през април и не се нуждаеше от много време, за да намери отново най-добрата си форма и да достигне до 1/2-финалната фаза на Уимбълдън, където бе спряна от Маркета Вондрушова. В хода на надпреварата бившата №3 в света нееднократно сподели колко ценни са тези победи за нея заради положителното влияние, което имат върху украинския народ, а на пресконференцията си след полуфинала дори беше още по-емоционална и се разплака, когато бе повдигната темата за нейната родина и подкрепата, която е получила.

"Преди 12 месеца трудно щях да повярвам, че ще бъда сред полуфиналистките на Уимбълдън тази година, но в момента изпитвам разочарование, че не успях да стигна по-далеч и да се класирам за финала. Искам да кажа на всички хора да не спират да вярват в себе си и винаги да се борят за мечтите си. 

Дори днес, когато изоставах, усетих огромна подкрепа от трибуните. Изключително благодарна съм на публиката за това, че подкрепя мен и всички украинци. Те ни помагат на всички нива, приеха много украинци, които пристигнаха тук, когато започна войната. Истински признателна съм за това.

От Украйна също получих много силна подкрепа, бяха ми изпратени купища съобщения от различни хора. Невероятно е, че са с мен през цялото време и се надявам това да продължи", каза Свитолина, след което се разплака.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Те са винаги с мен": Свитолина не сдържа сълзите си при споменаването на Украйна (видео) Мирела Николова
Теми:  
wta | елина свитолина | интервю | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook