"Телефонът е затворен": Шелтън надви любимец на публиката и се приближава до мач с Джокович

от в 10:31 на 17.01.2024
Мартин Петков

Бен Шелтън срещна известни трудности, но записа нова победа в Мелбърн и се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Американецът, който преди година при дебюта си в турнира достигна четвъртфиналната фаза, имаше задачата да срещне един от доказаните бойци сред местните представители - Кристофър О'Конъл, като световният номер 68 предложи сериозна битка на левичаря, но в крайна сметка след доста драма и близо три игрови часа, то 16-ият поставен заслужи победата - 6:4 6:1 3:6 7:6(5).

По този начин младокът продължава напред към следващия етап в надпреварата, където му предстои да срещне един измежду Жауме Мунар и 20-ия в схемата - Адриан Манарино.

Откриващата част от двубоя не ни предложи на практика никакви интригуващи моменти, след като сервиращите изцяло властваха на корта и печелиха безпроблемно своите подавания, преди да бъдем отведени до фундаменталния десети гейм, когато Шелтън повиши агресията в играта си и ни направи нагледно показно на това какво умее в атака, разгръщайки пълния си потенциал, за да отмъкне успеха в дебютния сет.

С настъпването на втората част австралиецът най-после демонстрира на какво е способен при размените от основната линия, както и засвидетелства класата си при волетата, за да достигне до два брейкбола при 1:1, но от този момент нататък миналогодишният четвъртфиналист вдигна оборотите значително, като пласира серия от уинъри и не отпусна нито гейм повече на съперника си, при което дублира преднината си в общия резултат на съревнованието.

На старта на третия сет левичарят пропусна отлична възможност да направи решаващата крачка по пътя към победата, профуквайки два шанса за пробив, при което публиката вдъхнови О'Конъл и местният любимец своеобразно отпусна ръката си в офанзивен план, за да ни засвидетелства умението си в това да реализира уинъри, като си даде поне още една част време в турнира, редуцирайки изоставането си в срещата.

Придобият импулс от стореното видимо покачи тонуса в представянето на световния номер 68, който все по-често тръгваше напред към мрежата в търсене на бърза развръзка при разиграванията, ала скоропостижно Шелтън показа отличен прочит на тактическия замисъл на съперника си и си осигури два сетбола. Изправен до стената, австралиецът заличи възможностите пред съперника посредством страхотния си начален удар и на свой ред притисна 16-ия поставен на ретур, като оползотвори шанса си да реализира пробив в поливалентния седми гейм.

Останал в догонващата позиция на корта, Бен заложи на още по-голям риск в действията си, който му се отплати светкавично, за да станем свидетели на рибрейк и впоследствие американецът дори достигна два мачбола в заключителното подаване за сета на своя колега, но О'Конъл не трепна и всичко предстоеше да бъде решено в тайбрек. В него миналогодишният четвъртфиналист още от първата точка придоби инициативата на корта и без нито за секунда да се раздели с предимството си в резултата, доведе събитията до желания от себе си изход и узакони триумфа си, доближавайки се на едва един мач разстояние от потенциален нов сблъсък с Новак Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Телефонът е затворен": Шелтън надви любимец на публиката и се приближава до мач с Джокович Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | бен шелтън | кристофър о'конъл

Коментари





Следвайте ни в Facebook