Тенис Австралия: Имаме сериозни финансови загуби, но AO трябваше да се състои

от в 12:59 на 18.02.2021
Диана Андреева

Директорът на Australian Open Крейг Тайли призна в интервю, че ще са необходими години, за да може страната да се възстанови от финансовите последици, породени от провеждането на турнирите в Мелбърн по време на пандемията на пандемията, оценявайки загуба но повече от 100 милиона долара.

Въпреки успеха на събитието по отношение на COVID-19, само с един играч, заразен с вируса и без разпространение сред обществото, Тайли казва, че цената е "космическа". Освен,е че зрителитепотрибунитебяха ограничен брой, Тенис Австралия трябваше да поеме огромни разходи за транспорт и строги карантинни мерки за над 1000 души в продължение на две седмици, преди началото на събитието.

Тайли сподели още, че TA ще е изразходил паричните си резерви от 80 милиона долара до края на турнирите в страната и ще вземе заем между 40 и 60 милиона долара, разчитайки и на успехите, които Australian Open ще има в бъдеще.

"Ще бъде трудно - ще сме загубили милиони долари от това събитие. Но бе наистина важно да проведем надпреварата, защото показахме на света, че всичко е възомжно да се случи, спазвайки мерките и ограниченията на пандемията. Демонстрирахме, че има начин да започнем отново да спортуваме и да се забавляваме - създадохме модела."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис Австралия: Имаме сериозни финансови загуби, но AO трябваше да се състои Диана Андреева
Теми:  
australian open | Австралия | крейг тайли | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook