Тенис Австралия с изявление - ще има ли Australian Open и ATP Cup

от в 23:32 на 15.11.2020
Диана Андреева

Мелбърн и щатът Виктория ще бъдат епицентърът на тениса през януари. Всеки турнир, който обикновено се провежда в градове като Пърт, Бризбейн, Сидни, Аделаида и други, ще бъде преместен.

„Голямата новина е, че сега всичко планираме да се насочи съм един щат и това е Виктория, защото там е Australian Open“, заяви директорът на турнира от Шлема Крейг Тийли пред Herald Sun, обсъждайки новината. Освен това, Тийли също така каза, че шма шанс публиката да бъде 25%, ако ситуацията тогава е както сега.

Щатът Виктория е избран, защото е едно от малкото места, до които полетите са разрешени, както и е позволено да се тренира, дори по време на карантината, заяви още директорът на най-голямата надпревара в Австралия.

Стана ясно също така, че тенисистите ще бъдат в карантина в продължение на 14 дни, като през тизи две седмици ще бъдат в Мелбърн. На играчите ще им бъде позволено да играят и да тренират по време на този период, но няма да могат да ходят никъде, извън хотела си и тенис кортовете.

Където и да се проведат всички събития, изявление ене плашеща и много трудна.

Има идеи за различните ATP, WTA, ITF и Challenger турнири.

Само преди няколко дни бе съобщено, че Тенис Австралия е сключила сделка за събитието в Аделаида за следващите 10 години, но поради сегашната ситуация, 2021 няма да е част от споразумението.

Има вариант за провеждането на ATP CUP вместо с 18 отбора, с осем такива, но в най-лошия случай (най-вероятният сценарий поне за момента), ATP CUP няма да се проведе.

Но всичко това е ако ситуацията в страната не се влоши и мерките не се засилят, което означава, че нищо за сега не е ясно. Щатът Виктория е избран, тъй като в момента има малка заболеваемост и условията са подходящи, но властите все още не са одобрили този план и всичко за сега е само идея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис Австралия с изявление - ще има ли Australian Open и ATP Cup Диана Андреева
Теми:  
australian open | Австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook