Тенис експерт: Джокович ще извлече полза от случилото се на Аустрелиън Оупън

от в 19:04 на 08.02.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия със сигурност ще остане в историята на тениса, след като започна с депортирането на световния №1 и деветкратен шампион на турнира - Новак Джокович, в чието отсъствие Рафаел Надал вдигна рекорден 21-ви трофей от Големия шлем, с който излезе начело на класацията за най-голям брой "мейджър" титли. Това стечение на събитията предизвика вълна от коментари на тенис експертите относно битката между представителите на Голямата тройка за трофеите от Шлема. 

Бившият австралийски тенисист и настоящ реномиран треньор Дарън Кейхил също изрази своята позиция по темата, заявявайки, че отминалите събития в Мелбърн само ще дадат още по-голям тласък на сърбина към преследване на рекордите и историята.

"Мисля, че Новак ще извлече полза от случилото се на Аустрелиън Оупън. То ще разпали още по-силно огъня на стремежа му към големите трофеи. Джокович все още търси начини за подобряване на играта си и смятам, че ще запази изумителното ниво, на което сме свикнали да го виждаме, в продължение и на следващите няколко години. 

Това, което Надал направи, може да влее допълнително гориво и на Федерер. Той може да си каже: "Ако Рафа е в състояние да продължава да играе така, защо и аз да не мога, ако съм здрав и имам същата страст към тениса?". Мисля, че триумфът на Рафа в Мелбърн ще мотивира не само самия него, но и останалите двама членове на Голямата тройка. Никога не знаеш какво предстои да се случи.

Ако Новак се завърне на Ролан Гарос, то съвсем спокойно ще можем да говорим за двама основни фаворити за титлата в Париж. Разбира се, трябва да бъдеш готов да победиш Рафа във формат 3 от 5 сета на клей, като през годините сме виждали колко трудно е това всъщност, но нека не забравяме, че Джокович вече го е правил, а и също така се представя впечатляващо там пред последните няколко години", допълни още Кейхил.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис експерт: Джокович ще извлече полза от случилото се на Аустрелиън Оупън Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | голямата тройка | дарън кейхил | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook