Тенис от друга планета: 16-годишната Андреева разгроми 3-кратна финалистка в Шлема на АО!

от в 04:22 на 17.01.2024
Мартин Петков

16-годишната Мира Андреева за пореден път доказа защо мнозина я наричат "детето чудо на световния тенис", след като изнесе същинска тенис лекция на Онс Жабер и се класира за втория кръг на Аустрелиън Оупън. Рускинята демонстрира безспорно най-доброто си лице на корта срещу 3-кратката финалистка в Големия шлем и световна номер 6, за да я разгроми след едва 54 минути игра насред "Маргарет Корт Арена", с което даде повече от сериозна заявка за остатъка от турнира - 6:0 6:2.

Тийнейджърката, която към момента, но не и за дълго, се намира на 47-ото място в класацията на WTA си резервира място в третия кръг на Аустрелиън Оупън, където задачата ѝ се улеснява значително и тя ще срещне една измежду Диян Пари и сънародничката си Камила Рахимова.

Стартът на двубоя се разви напълно по вкуса на Андреева, която побърза да наложи превеса си в разиграванията, като от позицията си в близост до основната линия залагаше на огромна мощ и често оставяше тунизийката безмълвна от другата страна на мрежата. Същевременно шестата поставена далеч нямаше с какво да се противопостави на продукцията на тийнейджърката, която лимитира грешките си до минимум, което допълнително ѝ донесе сериозни дивиденти и тя "върза геврек" на шестата поставена в дебютния сет.

Във втората част статуквото на корта по съотношението на силите остана непроменено, след като рускинята не допускаше никакви пробойни в представянето си и за сметка на това пласираше завиден брой печеливши отигравания, докато Жабер макар и най-после да се разписа в резултата, то броени минути по-късно предаде отново сервиса си в актива на детето чудо. Впоследствие Андреева срещна и първите си проблеми на начален удар, след като ѝ се наложи да спасява точка за рибрейк, на което тя подходи с огромно самочувствие и безпроблемно се справи в неблагоприятната ситуация, като придоби импулс в представянето си и за пореден път отмъкна подаването на световната номер 6, преди да официализира победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис от друга планета: 16-годишната Андреева разгроми 3-кратна финалистка в Шлема на АО! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | мира андреева | онс жабер | следваща генерация

Коментари





Следвайте ни в Facebook