Тенис пиршество: Борбена Гоф надви шампионката от Уимбълдън в 3-часов спектакъл

от в 21:08 на 10.08.2022
Калоян Соколов

Елена Рибакина е загатвала неведнъж сериозния си потенциал и през миналата година дори победи самата Серина Уилямс в осминафиналите на Ролан Гарос. Казахстанката се беше доближила максимално до топ 10, само че нейният твърде рисков стил се оказа нож с две остриета и последва серия от слаби резултати. Изведнъж обаче тя намери най-добрия си тенис на тазгодишния Уимбълдън и стигна до неочакван дебютен "мейджър" трофей в кариерата си.

Това вдигна сериозно очакванията към 23-годишната състезателка, която се завърна със загуба на старта в Сан Хосе, а днес записа ранно поражение и в Торонто. Все пак Рибакина определено може да бъде доволна от представянето си в мача, защото срещна друга изключително талантлива състезателка, а именно 18-годишната Кори Гоф. Двете изнесоха невероятно близо тричасово шоу, което завърши с успех в тайбрека на решителния сет за американката - 6:4 6:7(8) 7:6(3). По този начин световната номер 11 си осигури място в осминафиналите на турнира, където я очаква сблъсък с една измежду Арина Сабаленка и Сара Сорибес Тормо.

Началните минути категорично бяха по-силни за шампионката от Уимбълдън, която минаваше с лекота през собствените си подавания и същевременно имаше на разположение два брейкбола, само че тийнейджърката демонстрира завидно хладнокръвие и запази паритета в резултата. Скоро ролите се обърнаха, тъй като казахстанката влезе в серия от грешки и десетата поставена веднага реализира пробив, който бе решаващ за изхода на първата част.

Вторият сет отново предложи сериозно надмощие на сервиращите, като Гоф продължаваше да е напълно безпомощна на ретур. Казахстанката пък видимо имаше контрол над повечето разигравания, ала продължаваше да не се възползва от шансовете си. Така в крайна сметка се стигна до тайбрек където непоставената състезателка отрази три поредни мачбола и вкара мача в решителна част.

Там психологическото предимство определено беше на страната на по-нискоранкираната тенисистка и веднага последва пробив в нейна полза. Преднината ѝ обаче не просъществува дълго и равенството властваше на корта при 2:2. Устремът на американката не спря дотук и тя си заслужи правото да сервира за крайната победа, откъсвайки се напред за 5:3. Обратите далеч не бяха приключили и тази толкова оспорвана битка закономерно приключи след още един тайбрек, в който Гоф показа по-здрави нерви и надви своята опонентка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис пиршество: Борбена Гоф надви шампионката от Уимбълдън в 3-часов спектакъл Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | кори гоф | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook