Тенис съвършенството в Токио: Самсонова спечели 3-ти от последните си четири турнира

от в 20:41 на 25.09.2022
Мартин Петков

Людмила Самсонова записа невероятни резултати на кортовете в Северна Америка, като се намираше в серия от две поредни титли, спечелени във Вашингтон и Кливланд, и 13 последователни успеха, която обаче приключи на осминафиналите на US Open. Рускинята обаче побърза да докаже, че голямата тенис сцена е нейното място и ознаменува изумителния си поход към финала на WTA 500 надпреварата в Токио, като надигра безапелационно 19-годишната Кинуен Женг за малко над два часа на корта, за да триумфира със своя четвърти WTA трофей в кариерата - 7:5 7:5.

Китайката потегли далеч по-добре в сблъсъка и затрудни противничката си при откриващото ѝ подаване, ала световната номер 30 остана непоколебима и отрази два брейкбола. Постепенно с течение на двубоя продължителните размени на високо темпо придобиха решаващо значение и именно по-голямата успеваемост при тях на Самсонова я изведе до късен пробив в последния възможен момент на сета, извеждайки я напред в общия резултат.

Във втората част силните мигове за рускинята не намериха своя край и тя разви предимството си от игрови план до числово такова, след като реализира пробив. Женг светкавично навакса пасива си чрез рибрейк, но така и не съумяваше да се наложи в лидерската позиция, докато Самсонова отново се настани в нея и аналогично на по-рано в мача порази сервиса на световната номер 36 в заключителните минути от частта, с което напълно закономерно предвид факта, че не загуби нито един сет, се поздрави с титлата от японската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис съвършенството в Токио: Самсонова спечели 3-ти от последните си четири турнира Мартин Петков
Теми:  
wta | кинуен женг | людмила самсонова | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook