Тенис треньор: Федерер постъпва безотговорно и некоректно

от в 11:53 на 03.12.2020
Анисия Стоева

Роджър Федерер завърши сезона в топ 5, въпреки че изигра само един турнир през 2020 г. Маестрото ще е в перфектна позиция, когато се завърне на корта през февруари следващата година, запазвайки точките си от 2019 г. и оставайки пред много играчи, които се представиха на високо ниво през 2020 г.

Дик Хордорф, вицепрезидент на Германската федерация по тенис, смята, че не е справедливо Роджър да бъде толкова високо класиран, след като е изиграл само шест мача през целия сезон, като немецът спомена, че Маестрото използва влиянието си, за да промени системата за класиране по време на пандемията и да се запази на върха. По време на подкаст от германски сайт Хордорф сподели, че Федерер е щял да падне под 50-то място, ако ревизираната система за класиране не бе обнародвана:

„Това е безотговорно и съвсем неправилно. Според мен той се възползва от позицията си в Съвета на играчите. Все пак трябва да се спомене, че без замразяването на ранкинга Роджър Федерер днес нямаше да бъде в топ 50“- каза Хордорф.

Швейцарският Маестро прекрати целия сезон, тъй като трябваше да се подложи на артроскопска операция на дясното коляно. След като стигна до финалите на Уимбълдън през 2019 г. и полуфиналите на Ролан Гарос, Федерер запази точките си от сезон 2019.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис треньор: Федерер постъпва безотговорно и некоректно Анисия Стоева
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook