Тенис звездите: Анди, благодарим ти, че винаги беше себе си (видео)

от в 13:18 на 11.01.2019
Искрен Минчев

Бившият №1 Анди Мъри обяви, че ще остане в активния спорт най-късно до Уимбълдън. Шотландецът така и не може да бъде на 100% заради травма в бедрото, която го измъчва от 2017 година. Той претърпя няколко операции, но така и не може да бъде в оптимално състояние.

В кариерата си британецът спечели три титли от Големия шлем - US Open 2012 и Уимбълдън на два пъти - 2013 и 2016. Освен това е единственият двукратен шампион на Олимпийски игри поединично - 2012 и 2016. Общо спечели 45 АТР турнири.

Може би най-успешният му сезон беше през 2016, когато завърши под №1. В първи кръг на Откритото първенство на Австралия той ще играе срещу Роберто Баутиста Агут.

Ето как реагириха на новината от тази сутрин звездите на тениса и спорта като цяло:

Григор Димитров - "Тенис кариерите на всеки от нас ще приключат, но приятелствата остават за цял живот. Стореното от теб за спорта ще остане за вечни времена. Надявам се да приключиш кариерата си по най-добрия начин, приятелю."

Дани Валверду - "Благодаря ти, Анди! Благодаря ти, че винаги беше себе си. №1." Както е известно треньорът на Григор Димитров е сред най-близките приятели от юношеските години на Мъри.

Рафаел Надал - "Поздравления за Анди Мъри за всичките му постижения през годините. Беше страхотно да играя срещу теб. Успех във всичко."

Хуан Мартин дел Потро - "Анди, гледах твоята пресконференция. Не спирай да опитваш, моля те. Продължавай да се бориш. Дори не мога да си представя болката и тъгата за теб. Надявам се да преодолееш това. Ти заслужаваш да се откажеш според своите разбирания, когато и да се случи това. Обичаме те, Анди, искаме да си щастлив и всичко да е наред при теб."

Анди Родик - "Ако това е вярно, то свалям ти шапка, Анди Мъри! Истинска легенда. Сред най-добрите тактици в историята. Невероятни резултати в една брутална епоха. Заслужаваш само уважение. Надявам се да приключиш по най-добрия начин и да бъдеш здрав."

Кевин Андерсън - "Тенисът беше по-добър с теб".

Дарън Кейхил - "Изумителна дисциплина за тренировки, състезания. Саможертва, перфекционизъм и малко лудост. Но просто една легенда наоколо. Браво, Анди!"

Ник Кириос - "Анди, знам, че ме приемаш като шегобиец през повечето време. Сега обаче искам да ме чуеш като един стар приятел. Ти винаги ще бъде един от тези, които оказаха огромно влияние на нашия спорт по много начини. Знам, че това не е начинът, по който искаше да приключиш. Ти ме взе под крилото си още с първите ми стъпки при професионалистите и до днес си оставаш сред хората, които вземам за пример. Ти си един луд тенисист, хиляди пъти по-добър от мен, но искам да ти кажа, че днес съм тъжен не само заради теб и екипа ти. Това е един тъжен ден за спорта и за всички, на които си оказал положително влияние. На снимките, които качвам сякаш съм като твой по-малък брат. Сигурен съм, че ще продължиш да се бориш и да бъдеш себе си. Успех на Australian Open - винаги ще съм до теб."

Джон Милман - "Анди винаги ще бъде един от титаните в нашия спорт. За мен той е герой през цялата ми кариера. Истински войн, след като стъпи на корта."

Марди Фиш - "Не са много тези, които играеха с толкова сърце в историята. Приятелю, винаги е било удоволствие да те наблюдавам."

Грег Руседски - "Анди Мъри е най-добрият британски тенисист в Откритата ера. Един от най-добрите атлети, тактици и бойци. Може да си горд с невероятната си кариера. Три титли от Големия шлем, трофей за Купа "Дейвис", два златни олимпийски медала и 45 титли."

Андрея Петкович - "Винаги ще ми бъдеш любимец. Това е голяма загуба за тениса."

Светлана Кузнецова - "Анди, ти си най-добрият независимо от всичко. И толкова силен."

Ким Клайстерс - "Сърцето ми щеше да се пръсне докато слушах Анди Мъри на пресконференцията. Надявам се да успее да издържи до Уимбълдън и да получи изпращането, което заслужава."

Боб Брайън - "Легенда в тениса и живота. Винаги ще запомним следата, която остави в нашия спорт. Никога няма да забравим този следобед, който отдели да събираш пари за фондацията на нашите деца. Човек със златно сърце."

Дирк Новицки - "Легенда".

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис звездите: Анди, благодарим ти, че винаги беше себе си (видео) Искрен Минчев
Теми:  
анди мъри | григор димитров анди мъри | дани валверду | дарън кейхил | ник кириос | спорт | тенис | тенис бг | тенис бг анди мъри | тенис бг новини | тенис новини | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook