Тежко поражение за Бадоса: Отстъпи пред квалификантка на старта в Дубай

от в 16:05 на 15.02.2022
Владислав Риждов

Паула Бадоса започна по отличен начин новия сезон, след като вдигна титлата на турнира в Сидни, а впоследствие стигна до осминафиналите на Аустрелиън Оупън, където отстъпи на намиращата се в добра форма Мадисън Кийс. Испанката обаче не успя да се завърне на корта с победа и претърпя тежко поражение в откриващия си мач в Дубай, където бе надиграна от световната номер 59 Елена Габриела Русе с 3:6 7:5 4:6 в драматичен мач, продължил над три часа.

И двете показаха добра игра в началните минути на срещата, като се движеха гейм за гейм до 3:3. Последва момент на възход от страна на преминалата през пресявките състезателка, която придоби инициативата на и изглеждаше като по-добрата тенисистка на корта, което и позволи да запише три последователни гейма на сметката си, а с това да направи първата крачка към крайния успех.

Вторият сет също се развиваше равностойно и липсваха каквито и да е шансове една от двете да се откъсне напред в резултата. Първите възможности дойдоха в края и бяха на сметката на поставената под номер 3 испанка. 24-годишната румънка обаче се справи с напрегната ситуация, а в последвалия гейм си осигури комфортна позиция да приключи срещата в своя полза, след като проби подаването на испанката. Намираща се на гейм от загубата, фаворитката Бадоса успя бързо да се мобилизира и разочарова съперничката си, връщайки си пробива пасив, преди да спечели следващите два гейма, за да изравни общия резултат.

Възходът на световната номер 5 се пренесе и в решителната част, където изглеждаше, че контролира събитията и бързо пое водачеството в резултата - 4:1. И въпреки че изглеждаше близо до впечатляващ обрат, във важните моменти играта на Бадоса отново рухна, което се оказа отличен шанс за Русе да се върне в борбата за победата. 59-тата в света не само възстанови паритета, а не даде нито гейм повече на опонентката си, поздравявайки се с една от най-добрите победи в своята кариера. В спор за място на 1/4-финалите Русе си осигури среща със своята сънародничка Симона Халеп.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежко поражение за Бадоса: Отстъпи пред квалификантка на старта в Дубай Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta dubai | дубай | елена-габриела русе | обзор | паула бадоса | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook