Тежък удар за домакините: Гарсия се разправи с Гоф и ще дебютира на 1/2-финал в Шлема

от в 04:03 на 07.09.2022
Мартин Петков

Каролин Гарсия се радва на същински тенис ренесанс в последните месеци, след като демонстрира сериозен възход в представянето си, завоювайки титла на всеки вид настилка. Французойката, за която някога 3-кратният шампион от Шлема - Анди Мъри, прогнозира, че ще достигне световния връх в ранглистата, трябваше да стартира участието си на WTA 1000 надпреварата в Синсинати още от квалификациите, но именно това ѝ даде нужната игрова рутина и тя триумфира с отличието в щата Охайо.

Гарсия продължи да поддържа равнището си също толкова високо и в Ню Йорк на US Open, като за разлика от останалите шампиони в подготвителните турнири не се сгромоляса още на старта. Световната номер 17 несъмнено предоставя най-добрия си тенис на Откритото първенство на САЩ и без да е загубила сет достигна четвъртфиналите във Flushing Meadows, където срещна местното 18-годишно "дете-чудо" Кори Гоф, докато ние станахме свидетели на поредния рецитал от французойката, която продължи победната си серия с 13-ти пореден успех, дошъл след час и 38 минути на корта - 6:3 6:4 Посредством триумфа си световната номер 17 ще дебютира на подобна фаза в "мейджър" състезание на сингъл, след като на двойки има 2 трофея от Шлема, а по пътя към мача за титлата на Откритото първенство на САЩ я разделя единствено финалистката от Уимбълдън и 5-та поставена в схемата - Онс Жабер.

Французойката стартира по повече от мечтан начин двубоя, след като с уменията си да атакува второто подаване на съперничката я караше да рискува и последваха двойни грешки на Коко във всеки от ключовите мигове, благодарение на което шампионката от Синсинати поведе с два пробива при 4:0. Предвид агресията, която сме свикнали да виждаме в стила и на двете състезателки, то освен неточности наблюдавахме и завидна техника пред завършващия удар, като уинърите се множаха неспирно на сметката на сервиращите. Коко съумя да възстанови позицията си в мача, като навакса единия си брейк пасив и беше близо до това да заличи другия, но топка в мрежата във важен момент остави световната номер 17 в лидерската позиция на корта и тя не срещна съпротива, затваряйки сета в своя полза.

Тийнейджърката опита при старта на втората част да покачи риска в отиграванията си с идеята да затрудни противничката, но шампионката от Синсинати имаше отговор за всяко начинание в играта на местната любимка и скоропостижно реализира пробив, за да поведе в резултата по пътя към крайния успех. Гоф изпадна в ситуация да отразява нови брейкболи, които можеха напълно да я лишат от шанса да се бори за нещо в сблъсъка, но тя разкри блясъка в играта си и оцеля, като дори на свой ред можеше да пробие, но до нещо повече не се стигна. В оставащите моменти от срещата Гарсия на начален удар беше безпощадна спрямо 18-годишната американка и доказа с действията си на корта защо е първа по реализирани асове в хода на турнира, за да ознаменува поредното си невероятно представяне на американска земя със своята 13-та поредна победа и достигането на дебютен полуфинал в Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежък удар за домакините: Гарсия се разправи с Гоф и ще дебютира на 1/2-финал в Шлема Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | каролин гарсия | кори гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook