Тиафо за мача с Григор: Шоуто тепърва започва; две талантливи момчета едно срещу друго

от в 10:23 на 08.07.2023
Калоян Соколов

Сблъсъкът между Франсис Тиафо и Григор Димитров на Уимбълдън определено предвещава да ни направи свидетели на едно първокласно тенис зрелище, имайки предвид безспорните качества на двамата тенисисти и техните шоуменски заложби, които ги поставят сред любимците на феновете.

Самият Тиафо не крие, че няма търпение да се изправи срещу първата ни ракета, но също така е напълно наясно, че му предстои много сериозно за преодоляване изпитание:

"Не сме играли от Откритото първенство на Австралия през 2019-та. Тогава беше наистина тежък мач. Имаме отлични взаимоотношения. Григор е много талатлив играч, който е бивш полуфиналист в турнира, така че очаквам да направим много добър мач.

Сега започва шоуто на Уимбълдън. Леките разходки завършиха и всички играят на много високо ниво. В такива моменти наистина се вълнувам и искам да изляза на корта, за да се забавлявам. Задава се мач между две талантливи момчета и предстои да видим какво ще се случи.

Той е страхотен при първия си удар след сервиса, когато има достатъчно увереност в себе си и добър ритъм. Форхендът му е много опасен и знае как да стигне до мрежата, където се справя отлично. Завършен професионалист. Не сме играли отдавна и не мога да кажа защо при него имаше известно отстъпление в класацията, но той притежава всички удари в арсенала си и трябва да бъда много внимателен, като използвам всяка една възможност и го подлагам под достатъчно голям психологически натиск" - сподели световният номер 10 на последната пресконференция.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо за мача с Григор: Шоуто тепърва започва; две талантливи момчета едно срещу друго Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | Пресконференции | уимбълдън | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook