Тийм: Джокович има наистина добро сърце и заслужава любовта на феновете

от в 13:37 на 22.09.2021
Мирела Николова

Доминик Тийм не получи възможността да защитава миналогодишната си титла от Откритото първенство на САЩ поради контузия, която го извади от игра до края на сезона, но както милиони фенове на тениса по света, е наблюдавал тазгодишния финал, в който Новак Джокович не успя да оформи "Календарен шлем", бивайки спрян по пътя към четвърти "мейджър" трофей за годината от Даниил Медведев. 

Макар да не вдигна титлата, сърбинът спечели нещо, което е стояло настрана от него през цялата му кариера, а именно любовта и подкрепата на публиката. На финала в Ню Йорк всички зрители на най-големия тенис стадион в света - "Артър Аш", бяха изцяло на страната на Ноле, който не успя да сдържи емоциите си и се разплака по време на церемонията по награждаването под овациите на всички над 22 хиляди зрители.

"Видяхме какво се случваше вътре в него, какво беше натрупал през последните няколко седмици и дори месеци", започна Тийм. "Това е нечовешко."

"Не го познавам толкова добре, но мога да кажа, че притежава наистина добро сърце и напълно заслужаваше цялата подкрепа, която получи от публиката. Мисля, че няма нужда да говорим за спортните му постижения - те са достатъчно красноречиви сами по себе си", допълни още австриецът.

Източник: Essentially Sports

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Джокович има наистина добро сърце и заслужава любовта на феновете Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook