Тийм не впечатли, но все пак стартира успешно защитата на титлата си във Виена

от в 21:15 на 27.10.2020
Марк Хаджижеков

Доминик Тийм бе далеч от най-високото си равнище в мача си от първия кръг на турнира във Виена, но все пак вторият поставен в основната схема не допусна да се стигне до неблагоприятно развитие на обстоятелствата, като в крайна сметка той надви 529-тия в света украинец - Виталий Сачко, след 6:4 7:5, за да може успешно да стартира защитата на титлата си от изминалата година. Във втория кръг в австрийската столица ,,Доминатора" ще се изправи срещу Стан Вавринка или Кристиан Гарин. 

Първият сет от двубоя претърпя изключително неконвенционално развитие, като резултатът не се подчиняваше на никаква логика. Тийм ,,летеше по корта" в началото, реализирайки набързо два пробива, за да поведе с 5:1 гейма. 

Последва обаче странен спад в играта на австриеца, който скоропостижно загуби преднината си от два брейка, а при 5:4 Сачко дори достигна и до две поредни възможности за изравняване на резултата на свой начален удар. 

Дойде ред все пак на четири последователни точки на сметката на Тийм, който в крайна сметка по трудния начин си извоюва успеха в тази нестандартна първа част. 

Подемът в представянето на украинеца въпреки това бе пренесен в началото на втория сет, като 529-тият в света реализира ранен пробив, но не след дълго последва нов обрат в събитията на корта. Сачко просто не издържаше на напрежението по време на ,,големите точки", като липсата на опит на украинския ,,щастлив губещ" му коства преднината от брейк. 

Последва още един пробив, този път на нула, в ,,торбата" на Тийм, който по този начин изцяло пое контрола върху срещата. 

Все пак не се мина и без нови изненади, след като Сачко върна и този пробив, но още веднъж, подавайки за оставане в сета, украинецът се пропука и инкасира брейк, с който бе сложена точка на този крайно интригуващ двубой от първия кръг. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм не впечатли, но все пак стартира успешно защитата на титлата си във Виена Марк Хаджижеков
Теми:  
виена | виталий сачко | доминик тийм | Обзори | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook