Тийм: След миналогодишния финал в Мелбърн не вярвах, че ще спечеля титла от Шлема

от в 12:17 на 28.01.2021
Мирела Николова

Стартът на Откритото първенство на Австралия наближава и в последните дни все повече тенисисти споделят какви са очакванията и целите им за предстоящата надпревара. Световният №3 Доминик Тийм ще изиграе своя първи мач за годината на демонстративния турнир в Аделаида А Day At The Drive, който ще се състои на 29 януари (петък), а негов съперник ще бъде Рафаел Надал.

В скорошното си участие в предаването AO Countdown австриецът категорично заяви, че голямата му цел през 2021 г. е титла от Шлема и по-специално Аустрелиън Оупън. През миналата година Доминатора достигна до финалния мач срещу Джокович, но в 5-сетов трилър Ноле показа своята класа и успя да прибави рекордния осми трофей от престижната надпревара в Мелбърн към своята богата колекция. Тийм разкри, че му се е нуждаел от доста време, за да приеме поражението:

"Вероятно играх един от най-добрите мачове в кариерата си, но се провалих. Дълго след това мислех само за този мач и дори на моменти изпитах съмнения дали изобщо някога ще спечеля "Мейджър" титла, така че не ми беше никак леко."

"Главната ми цел в момента определено е трофеят от Откритото първенство на Австралия. Разбира се, предходната надпревара АТР Cup също има значение за мен, но знам колко брутален може да бъде първият Шлем за годината както физически, така и психически. Затова просто се старая да тренирам усилено, да работя усърдно, за да бъда достатъчно подготвен за изтощителните седмици, които ми предстоят", добави Доминик пред Тод Уудбридж.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: След миналогодишния финал в Мелбърн не вярвах, че ще спечеля титла от Шлема Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | Аустрелиън Оупън | доминик тийм | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook