Тийм за защитата на титлата си във Виена: Почти мисия невъзможна!

от в 08:08 на 26.10.2020
Калоян Пламенов

Доминик Тийм осъзнава, че ще му е доста трудно да защити титлата си от домакинския турнир във Виена, който започва днес.

Заради обърканата програма с оглед на пандемията от COVID-19 и дългото прекъсване заради вируса се очертава в австрийската столица да има доста солидна конкуренция.

Общо 6 от топ 10 тенисистите акостираха в един от най-красивите градове на Европа и в крайна сметка Доминатора има пред себе си изключително трудна задача.

"Винаги е специално да започнеш защитата на титлата си като шампион в даден турнир, но през тази година това не е мисия невъзможна, а почти невъзможна", заяви с усмивка Доминатора пред сайта на ATP.

"С пристигането на толкова силни тенисисти, в това число и Джокович, е просто нереално. Това е може би най-силният ATP 500 турнир, който е провеждан някога".

Австриецът усеща надпреварата във Виена като нещо специално за него. Той дебютира в турнира като квалификант на едва 17-годишна възраст.

"Успях да сбъдна една детска мечта с титлата, която спечелих през 2019 година. Бих казал, че след тази на US Open това е най-голямата титла в моята кариера. И може би и една от най-емоционалните, защото съм тук от четири-пет годишно дете първо като зрител, а след това станах и участник в турнира като пораснах. Минал съм през всички фази във Виена. Бил съм квалификант, участвал съм с wild card, влизал съм директно в основната схема, бил съм поставен. Станах и шампион. Всичко, което може да се случи в кариерата на един тенисист, се случи с мен във Виена". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм за защитата на титлата си във Виена: Почти мисия невъзможна! Калоян Пламенов
Теми:  
доминик тийм | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook