Тийм: Представянето ми бе наистина ужасно

от в 12:59 на 25.08.2020
Катерина Георгиева
Доминик Тийм имаше тревожен и зашеметен вид по време на интервюто си след тежкото поражение във втория кръг на Western & Southern Open. Той бе отстранен от световния №32 Филип Крайнович с шокиращ резултат  6-2, 6-1 в първия си официален АТР мач от март месец насам.

„Представянето ми бе трагично, играх наистина ужасно, не успях да вляза в ритъм по време на целия двубой. Имах чувството, че не спечелих нито точка на неговия сервис” – с горчивина призна вторият поставен в схемата.

Това твърдение не е съвсем неоснователно – в действителност първата ракета на Австрия отбеляза в актива си едва две точки от сервиса на Крайнович, а подаването му бе пробито цели 4 пъти.

https://twitter.com/atptour/status/1298060223610003461?s=20

С оглед на драматичното поражение, на Тийм ще му се наложи да си даде сериозна равносметка, за да успее да открие негативните аспекти в играта си и да работи за коригирането им особено като се вземе предвид наближаващия старт на Откритото първенство на САЩ.

„Видимо имах проблеми със завръщането си на корта. Трудно е да ги осмисля напълно в момента, но се надявам, че в следващите дни ще достигна до някакво заключение.”

Подобна загуба дойде в крайно неподходящ момент за австриеца, тъй като определено ще даде отражение върху психическата му нагласа за US Open, където отново е поставен под №2 и е един от фаворитите за триумф в надпреварата. През януари тази година той достигна до финала на Откритото първенство на Австралия, където отстрани Рафаел Надал на четвъртфинал, но на финала отстъпи пред лидера в ранглистата Новак Джокович.

Тийм

Преди началото на кампанията си Доминик изрази разочарованието си от празните трибуни, тъй като еуфорията на зрителите го мотивира в критичните ситуации. Ако този фактор наистина е бил определящият в снощния мач срещу сърбина, то той ще трябва да намери начин да се справи със ситуацията преди началото на Мейджър турнира в Ню Йорк.

„Тенисът е спорт, изискващ сериозна психическа устойчивост, поради тази причина отсъствието на публика влияе осезаемо върху представянето ни. Представям си да играя пети сет на „Артър Аш”, мач от вечерната сесия, отдавна след полунощ. В нормална година енергията, която поучаваме от феновете, е това, което ни възпира от емоционален срив” – сподели той.

Отпадането на Тийм прави Стефанос Циципас най-високо класираният играч, останал в долната половина на схемата на W&S Open, който довечера ще се изправи срещу Иснър. Пълната програма вижте тук.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Представянето ми бе наистина ужасно Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook