Тийм: Шампионът на US Open ще спечели заслужено въпреки отсъствието на Надал и Федерер

от в 14:54 на 23.08.2020
Катерина Георгиева
Световният №3 Доминик Тийм заяви, че конкуренцията в основната схема на Western&Southern Open е все така голяма и по никакъв начин не е повлияна от отсъствието на Рафаел Надал и Роджър Федерер. Испанецът реши да не предприема пътуване до Съединените щати заради влошената епидемиологична обстановка, докато Маестрото претърпя операция на коляното, която доведе до оттеглянето му от сезона.

"Жребият все още е супер, супер силен. През годините сме ставали свидетели на множество турнири, в които Рафа и Роджър не са взимали участие. Според мен няма значение дали се състезават тук, или не, титлата ще е със същата стойност. Разбира се, наложените мерки – липсата на феновете, а оттам и на позитивната енергия, с която ни зареждат, правят разликата осезаема“ – призна австриецът.

тийм

Според Тийм играчът, който ще грабне трофея на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, ще се радва на достоен триумф въпреки липсата на част от Голямата тройка. Най-добрият резултат на Доминик на US Open дойде през 2018 г., когато той достигна четвъртфинал, преди да бъде отстранен от Надал в пет сета.

"Честно казано, не изпитвам никакви притеснения относно пътуването ми до Ню Йорк. Мисля, че сме в безопасност в балона, в който ще се провеждат мачовете, повече, откъдето и да е другаде по света. Този, който спечели титлата тук, определено го заслужава, тъй като не за пръв път надпреварата ще се проведе без Роджър и Рафа; ставали сме свидетели на случаи през годините, когато са били принудени да се оттеглят поради контузия или други външни фактори.“

"Със сигурност нещата няма да са както преди, празните трибуни ни действат доста тягостно и изтощаващо и оказват непоправимо влияние върху представянето ни. Но след 20-30 години в историята ще остане записано името на победителя, независимо от съпътстващите обстоятелства“ – завърши той.

Dominic Thiem celebrates in Berlin – tennis | DE24 News English

По време на 175-дневното прекъсване австриецът взе участие в някои демо турнири, като завоюва титлата в Берлин. По негово мнение обаче истинският тенис се завръща чак сега.

"Демонстративните срещи имат своите предимства, но усещането е съвсем друго, изиграх 28 и на нито една не се почувствах като на нормален мач от Тура. Беше чудесно да участвам, за да поддържам формата си и да се срещна отново с останалите играчи след месеците изолация , но липсва състезателният елемент, напрежението, не сме напълно концентрирани. Предполагам, че всеки започва от нулата тук в Синсинати.“

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Шампионът на US Open ще спечели заслужено въпреки отсъствието на Надал и Федерер Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook