"Той е бъдещ №1": Вайда разказа за предсказанието на Марадона за Джокович

от в 14:43 на 16.02.2023
Мирела Николова

Мариан Вайда е една от основните фигури във формирането на Новак Джокович като шампиона, когото познаваме днес, но след повече от 15 години съвместна работа пътищата на двамата се разделиха официално в началото на миналия сезон. В момента той е треньор на своя сънародник Алекс Молчан, но въпреки това отношенията между него и сръбския тенисист продължават да бъдат също толкова добри, колкото и в миналото. Наскоро словашкият специалист даде интервю пред аржентинското издание Ole, в което коментира съревнованието между Джокович и двамата му съперници в лицето на Роджър Федерер и Рафаел Надал, акцентирайки върху това, че според него сърбинът е комбинация от най-добрите качества, които притежават двамата му големи конкуренти.

"Всеки от тях има голям набор от качества, но Новак е съчетание на най-доброто от Рафа и Роджър. Той притежава завършената игра на Федерер и упоритостта на Надал, което е смъртоносна комбинация. Тримата имат различни стилове и стратегии за това как да подходят към дадена надпревара. Те винаги се представят на най-високо ниво и имат една и съща цел - да бъдат най-добрите. Винаги искат все повече и повече и се стремят да вървят напред. За последните 15-20 години те бяха и продължават да са най-добрите. Психиката им е ключът към успеха и смятам, че съперничеството помежду им бе от полза на всеки един от тях - то им действаше като гориво да продължават напред.

Връзката между мен и Новак все още е силна, но сътрудничеството ни бе прекъснато поради професионални причини. Прекарахме 15 години заедно и бе изключително трудно от емоционална гледна точка за всеки от нас, но въпреки това животът продължава и Новак продължава да бъде Новак. Той е стабилен, разбира се отлично с Горан. Чувства се добре, както и аз. Продължаваме да поддържаме връзка в WhatsApp и често обменяме съобщения. Винаги го поздравявам след победа, а и не само", добави Вайда относно настоящите си взаимоотношения с бившия си подопечен.

Словакът също така си припомни любопитен момент от миналото, когато футболната легенда Диего Марадона е направил предсказание, че Джокович ще бъде бъдещ номер едно. Вайда определи тази си среща с вече покойния футболист като най-запомнящия се момент, свързан с аржентинеца:

"Срещнах се с Марадона в Абу Даби, докато бях наставник на Новак. Прекарахме един страхотен ден заедно с него и тогава той ми каза: "Да знаеш, че в момента си треньор на бъдещ номер едно в света. Това се случи през 2008-а година, когато Ноле все още не бе достигнал върха на ранглистата. Беше истинска привилегия да чуя нещо подобно от него. Почувствах се като докоснат от Господ, беше невероятно. Това е най-добрият ми спомен с него", сподели настоящият наставник на Алекс Молчан.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Той е бъдещ №1": Вайда разказа за предсказанието на Марадона за Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | диего марадона | интервю | любопитно | мариан вайда | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook