Той е Григор Димитров - не го сравнявайте с друг

от в 18:11 на 10.05.2019
Георги Христов

От официалния сайт на АТР 250 турнира в Лос Кабос подготвиха специални материали за звездите, които ще участват в надпреварата през 2019 година. Сред тях ще бъде и Григор Димитров, който избра местното състезание пред АТР 500 във Вашингтон.

"Той бе белязан със сравнение, което малцина атлети то други спортове трябваше да преодолеят. Подобно на Коби Брайънт с Майкъл Джордан, Оскар де ла Оя и Шугар Рей Леонард, а понастоящем Лео Меси и Марадона. Григор Димитров бе определян малко или повече като наследник на Роджър Федерер. Със своя сходен стил на игра, бекхенд с една ръка и начин на придвижване.

Той впечатли света на тениса, печелейки Orange Bowl на 16, а през 2008, триумфирайки при юношите на Уимбълдън без да загуби сет. И то играейки с травма в рамото.

Баща му, който е тенис треньор, започва да го обучава още на три години в Хасково - малък град без нужната инфраструктура за тенис на високо ниво и тенис традиции. С баща си е тренирал с ръкавици заради студа и липсата на закрити кортове.

През 2014 година той намира най-добрата с игра и достига седем финала, а освен това е полуфиналист на Уимбълдън. Три години по-късно за първи път се класира за полуфиналите на Australian Open и печели първи АТР Мастърс 1000 в Синсинати.

Григор Димитров е най-успешният български тенисист в историята."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Той е Григор Димитров - не го сравнявайте с друг Георги Христов
Теми:  
григор димитров | лос кабос | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в лос кабос

Коментари





Следвайте ни в Facebook