"Той е точният човек за него": Иванишевич проговори за своя заместник в щаба на Джокович

от в 20:40 на 02.04.2024
Калоян Соколов

Раздялата между Новак Джокович и Горан Иванишевич е най-горещата тема в света на тениса през последните дни. Двамата балканци имаха невероятно сътрудничество през последните близо 6 години, в които сърбинът спечели абсолютно всичко възможно в спорта и придоби статута на най-успешния тенисист за всички времена. Всяко хубаво нещо обаче в даден момент намира своя край и световният номер едно реши да раздели пътищата си с наставника, който го изведе до 9 титли от Шлема, макар че категорично заяви как двамата ще останат приятели доживот.

Към момента 24-кратният "мейджър" носител ще работи с Ненад Зимонич, който е бил негов съотборник и капитан в отбора на Сърбия за Купа "Дейвис". Засега Ноле признава, че не знае колко точно дълго ще продължи да работи с бившия номер едно на двойки и дали тяхното сътрудничество ще е за постоянно или просто временно решение в професионалния път на сърбина.

Любопитното е, че самият Иванишевич е изключително уверен в това, че Зимонич е точното попълние за щаба на неговия доскорошен състезател, а ето какво каза още бившият шампион от Уимбълдън в своето първо интервю след раздялата си с Джокович, което даде пред сръбския журналист Саша Озмо:

"Не знам колко дълго планира още да играе Новак, но в момента е с перфектния човек. Зики (Зимонич) е много голям мой приятел, с когото сме преминали през много неща заедно и го обичам. Той притежава страхотни познания за играта и най-важнто е, че познава мнoго добре Новак.

В момента Джокович не се нуждае от партньорство с напълно нов човек, който ще трябва тепърва да го опознава. Нека да предположим, че минат 10 дни от работния процес и изведнъж Новак "полудее", а новият треньор просто ще се чуди какво се случва изобщо. Аз имам теория, че балканец може да бъде трениран единствено от друг балканец. Мариан Вайда е словак, така че притежава достатъчно близък манталитет до нашия. Вярно е, че Борис Бекер също работеше отлично с Джокович, но той просто притежава тенис интелект от друга свят.

Зики наистина може да помогне в тенис отношение на Новак. Да, Джокович вече знае всичко за играта, само че е добра да чуе различна гледна точка от моята и вярвам, че това може да му подейства освежаващо. Зимонич познава отлично психологията на Ноле и смятам, че има точния подход, за да видим една отлична колаборация между тях, както тази в отбора на Сърбия за Купа "Дейвис".

Източник: Tennis Majors

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Той е точният човек за него": Иванишевич проговори за своя заместник в щаба на Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | горан иванишевич | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook