Той отново е тук: Кирьос повали Умбер в мегашоу и продължава напред на Уимбълдън

от в 17:00 на 30.06.2021
Тея Кръстева

Ник Кирьос извоюва своето място във втория кръг на тазгодишния Уимбълдън, след като надигра Юго Умбер с 6:4 4:6 3:6 6:1 9:7. Двамата се изправиха един срещу друг и на Откритото първенство на Австралия, когато представителят на домакините отново успя да навакса сет пасив и да отмъкне крайната победа след петсетов трилър. Това бе първи официален мач за Кирьос от Australian Open насам, но ето, че "лошото момче" на тениса далеч не е забравило как да побеждава най-добрите в света на спорта.

Още от началото на двубоя двамата състезатели приковаха вниманието на публиката, тъй като поставеният под номер 21 в основната схема Умбер си извоюва предимство от 3:1 гейма, само че тогава Кирьос демонстрира класата си, обръщайки резултата в своя полза за 6:4.

Втората част бе повече от равностойна, тъй като и двамата тенисисти демонстрираха изключително убедителна игра в сервис геймовете си. Паритетът в сета бе нарушен, когато 26-годишният австралиец сервира за оставане в частта, само че Кирьос не устоя на напрежението и по този начин французинът изравни резултата в отделните части - 4:6.

В третата част решаваща се оказа хладнокръвната игра от страна на Юго Умбер в напрегнатите моменти, тъй като Кирьос успя да пропилее всичките си 3 възможности за пробив, докато французинът безпроблемно се възползваше от своите шансове. Световният номер 25 поведе с комфортното 0:3, успявайки да съхрани аванта си до самия край на частта, въпреки че демонстрира известни колебания в 2 от своите подавания.

Създалата се ситуация далеч не притесни "лошото момче" на тениса, което напълно пое контрола в четвъртия сет. Австралиецът просто не оставяше шансове на опонента си, възползвайки се от мощния си сервис, а това съвсем логично изпрати сблъсъка между Кирьос и Умбер в пета заключителна част - 6:1.

Двубоят между двамата обаче бе прекъснат заради вечерния час в Обединеното Кралство, а това означаваше, че срещата ще бъде доиграна в сряда (30 юни).

Заключителният сет предложи тенис от най-високо ниво, изпълнен с качествени отигравания. И Кирьос, и Умбер бяха максимално амбицирани да достигнат до крайната победа, а първи до точки за пробив стигна Умбер във втория сервис гейм на австралиеца, само че французинът не успя да поеме инициативата в сета. Оттам насетне дрещата бе изключително равностойна, като първият сериозен удар бе нанесен от Ник Кирьос, който проби подаването на световния номер 5 и вече имаше възможонстта да сервира за спечелване на двубоя. Юго Умбер затрудни максимално опонента си, достигайки до 2 поредни точки за рибрейк, само че спокойствието от страна на 26-годишния австралийски тенисист каза своята дума и по този начин Кирьос успя да измъкне мача - 9:7.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Той отново е тук: Кирьос повали Умбер в мегашоу и продължава напред на Уимбълдън Тея Кръстева
Теми:  
кириос

Коментари





Следвайте ни в Facebook