Токио'20: Кой ще наследи на трона Матек-Сандс и Сок?

от в 10:34 на 16.02.2020
Павел Димитров

Токио 2020 започва след по-малко от половин година, а турнирът на смесени двойки със сигурност ще ни предложи няколко мечтани дуета. Двойката на САЩ Матек-Сандс и Джак Сок спечели златния медал в Рио през 2016 г. Тогава те победиха сънародниците си Винъс Уилямс и Раджийв Рам на финала. Вероятно Матек-Сандс отново ще се състезава в Токио, но остават съмнения, че точно Сок ще й партнира заради спада във формата му през последните няколко сезона.

Смесените двойки се завърнаха в олимпийската програма в Лондон 2012 след 88-годишно отсъствие.

Квалификацията ще става по следния начин:

- 16-те отбора ще се състоят от играчи, които вече са вписани в сингъл или двойки
- Топ 15 смесени двойки, както и представители на домакините от Япония

Разбира се, в класирането могат да се случат доста промени преди крайната дата, но ето няколко интересни предложения.

Австралия - Ашли Барти и Ник Кириос

Барти е настоящата №1 при дамите, а Кириос е водещият играч на Австралия при мъжете.

Барти има история като играч на двойки, след като спечели женските двойки на Откритото първенство на САЩ 2018 заедно с Коко Вандевег, както и загубени финали на Откритото първенство на Австралия, Ролан Гарос и Уимбълдън.

Познавайки Ник, няма как този дует да не внесе много забавление и екшън на кортовете.

Канада - Бианка Андреску и Феликс Оже-Алиасим/Денис Шаповалов

Какво по-добро от няколко "млади пушки", обединени от идеята за златен медал от Олимпиадата? Дано до началото на Игрите шампионката на US Open Андреску да се справи със здравословните си проблеми.

И Оже-Алиасим, и Шаповалов гравитират във или около топ 20, докато Милош Раонич може също да бъде опция, ако подобри малко играта си в следващите няколко месеца.

Великобритания и Северна Ирландия - Джоана Конта и Джейми Мъри/Анди Мъри

Конта прави слаб старт на сезон 2020, но е уверена, че формата й ще се подобри преди Игрите. Тя си партнира с Джейми в Рио де Жанейро през 2016 г., но тогава те загубиха в първия кръг от бъдещите шампиони.

Джоана, разбира се, ще има и опция да играе с Анди Мъри, въпреки че е малко вероятно той да пътува за Токио. Джо Солсбъри, който спечели Откритото първенство на Австралия в дует с Раджийв Рам, също е вариант.

Германия - Анджелик Кербер и Александър Зверев

Трикратната носителка на титла от Големия шлем Кербер и младият Саша Зверев имат нужния опит, тъй като няколко пъти са представлявали Германия на "Хопман Къп", финиширайки на второ място в Швейцария през 2018 и 2019 г.

Гърция - Стефанос Циципас и Мария Сакари

Само си представете заглавията, ако Циципас и Сакари спечелят златния медал!

Стефанос и Мария усетиха вкуса на екшъна от смесените двойки, когато представляваха южната ни съседка на "Хопман Къп" през 2019 г. Тогава те дори победиха Съединените щати, но загубиха от Швейцария и Великобритания.

Япония - Наоми Осака и Кей Нишикори

Домакините ще се надяват звездата им в мъжкия Тур Нишикори да бъде здрав, за да си партнира с двукратната победителка от Големия шлем Осака в Токио.

Както се казва "у дома и стените помагат", а и заради голямата класа на Кей и Наоми японците имат право да мечтаят за златото.

Испания - Рафаел Надал и Гарбин Мугуруса

Може би вторият път ще бъде успешен за испанския дует, след като те се оттеглиха от състезанието през 2016 г., без да са изиграли и един мач, тъй като Надал искаше да се съсредоточи върху представянето си на сингъл и двойки.

Този дует би бил потенциален медалист, след като Мугуруса е в страхотна форма, а Надал никога не бива да бъде подценяван, макар че не е в най-доброто си състояние от началото на 2020 г.

Швейцария - Белинда Бенчич и Роджър Федерер/Стан Вавринка

Бенчич и Федерер имат много химия по между си. Те спечелиха "Хопман Къп" през 2018 и 2019 година, а Белинда вече заяви, че ще бъде "много щастлива", ако играе с Федерер на тазгодишната Олимпиада.

Ако Маестрото не е на разположение, определено Стан Вавринка няма да бъде лоша смяна.

САЩ - Серина Уилямс и (Тенис Сандгрен) Раджийв Рам/Франсис Тиафо

Само си представете каква взривоопасна двойка ще са Серина и Тенис, не само за опонентите си, но и за самите себе си, имайки предвид "цветущите" отношения по между им. Едва ли обаче ще видим точно този дует на кортовете в Япония.

Може би Серина ще се обедини със сребърния медалист от 2016 г. Рам, който в момента е в топ 10 на двойки след успеха си на Australian Open със Солсбъри.

Серина ще е пределно мотивирана да добави пети златен олимпийски медал в CV-то си и това я прави отявлен фаворит в турнира, независимо с кого ще си партнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Токио'20: Кой ще наследи на трона Матек-Сандс и Сок? Павел Димитров
Теми:  
ашли барти | бетани матек-сандс | винъс уилямс | джак сок | джоана конта | раджив рам | роджър федерер | серина уилямс | тенис сандгрен

Коментари





Следвайте ни в Facebook