Томаш Бердих: Федерер трябва да бъде подготвен за най-лошото

от в 21:55 на 02.12.2021
Калоян Соколов

Томаш Бердих имаше невероятна кариера и беше неизменна част от световния топ 10 през годините. Чехът редовно достигаше до крайните етапи на най-големите турнири, но имаше малшансът да играе по време на златните години за Голямата тройка в тениса. Бившият номер 4 в света към момента играе в Тура за ветерани и се наслаждава на живота след тениса, а наскоро той коментира пред Reuters евентуалното завръщане в спорта на един от най-големите си доскорошни конкуренти, а именно Роджър Федерер:

"Може би той просто иска да се завърна на поне още един турнир, за да реши дали има шансове да се състезава на високо ниво. Едно състезание обаче далеч няма да е достатъчно, за да оцени точно кондиционното си състояние, имайки предвид сериозно напредналата му спортна възраст. Когато се контузите в средата на кариерата си, то общо взето сте наясно на какво равнище ще се завърнете след например шест месеца, но положението на Роджър е далеч по-деликатно.

Сега обаче той трябва да бъде подготвен за най-лошото възможно, защото съществува вариант, в който Федерер няма изобщо да се появи повече на корта. Надявам се все пак това да не се случи и тенис обществеността да си вземе подобаващо сбогуване с Роджър Федерер" - завърши бившият финалист на Уимбълдън.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томаш Бердих: Федерер трябва да бъде подготвен за най-лошото Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | роджър федерер | томаш бердих

Коментари





Следвайте ни в Facebook