Томич с "епично" завръщане: Загуба за под час и постоянни намеци, че има COVID-19

от в 12:02 на 11.01.2022
Владислав Риждов

Бърнард Томич не се бе появявал на корта от септември насам, когато загуби двубой в първи кръг на Чаланджър турнир в Турция за едва 36 минути. В момента бившият номер 17 се намира в серия от поражения, които го поставят на 257-а позиция в световната ранглиста. Преди началото на сезона обаче Томич сподели със своите фенове, че отново изпитва наслада от играта и дори е готов да се бори за завръщане в топ 10. Преследването на целта започна с грешна стъпка от страна на австралиеца, който днес отпадна в първия кръг на пресявките за Аустрелиън Оупън след двусетово поражение от Роман Сафиулин. Но не представянето на Томич бе акцента в двубоя му срещу руснака, а постоянните намеци от страна на домакинския представител, че е заразен с COVID-19 и че със сигурност ще даде положителна проба в следващите дни.

Сафиулин поведе със сет и 2:1, когато Томич се опита да влезе в диалог със съдията на стола по време на почивката между геймовете, а ето и какви точно бяха думите му:

"Със сигурност в следващите два дни ще дам положителна проба, казвам ти. Ще ти купя вечеря, ако не дам положителна проба до три дни, в противен случай ти ще ми купиш вечеря. Не мога да повярвам, че никой не се тества. Те позволяват на играчите да идват на корта с бързи тестове, които правят в стаите си, това е несериозно. Няма официално PCR тестване".

29-годишният състезател пък не говори пред медиите след загубата си, като по-късно сподели, че му е било казано да се изолира: Чувствам се наистина зле, сега се върнах в хотелската си стая“. Току-що говорих с лекарите на място и те ме помолиха да се изолирам. Все още не можеха да ме лекуват, за да избегнем контакт. Благодаря на всички, които ме подкрепиха днес, наистина го оценявам" - написа Томич в профила си в Instagram.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томич с "епично" завръщане: Загуба за под час и постоянни намеци, че има COVID-19 Владислав Риждов
Теми:  
бърнард томич | квалификации | любопитно | открито първенство на австралия | роман сафиулин

Коментари





Следвайте ни в Facebook