Томова отново на корта в сряда в търсене на успех срещу световната №5 (програма)

от в 17:02 на 28.06.2022
Мирела Николова

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова остава единственият български представител на тазгодишния Уимбълдън, след като Григор Димитров се контузи на старта на надпреварата и приключи участието си още в откриващия си двубой. Днес най-добрата ни тенисистка бе въвлечена в близо тричасова битка срещу бившата №20 в света Дария Савил, но показа страхотна воля и успя да сломи австралийката, за да повтори постижението си от 2018 година, намирайки отново място във втория етап.

В спор за класиране напред родната ни представителка ще се изправи срещу световната №5 Мария Сакари, която може да се похвали с достигане до третото място в световната класация, както и с участие на два полуфинала в турнири от Големия шлем. Досега двете състезателки са се изправяли една срещу друга само веднъж, като това се случва през 2016 година на финала на ITF турнира в Сегед, когато нашата сънародничка надделява след обрат.

Предстоящият сблъсък помежду им е поставен последен (трети) в програмата на корт №1 и се очаква да стартира около 19:00 часа българско време, като ще имате възможност да го наблюдавате пряко на някой от обичайните линкове в Tennis.bg.

Корт №1 (начало 15:00 часа):

1. Джул Нимайер - Анет Контавейт

2. Камерън Нори - Хауме Мунар

3. Виктория Томова - Мария Сакари

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова отново на корта в сряда в търсене на успех срещу световната №5 (програма) Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | мария сакари | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook