Томова с пореден успех, очаква я Наоми Осака

от в 10:39 на 16.09.2019
Мария Петрова

Виктория Томова записа отлична победа в основната схема на WTA турнира от категорията Premier в Осака с награден фонд $823,000. Тя надигра друга квалификантка - Ализе Корне с 4:6, 6:3, 6:2. В хода на двубоя французойката искаше намеса и на физиотерапевт.

В първия сет французойката имаше проблеми с кръвното налягане и в края му се наложи да вземе медицински таймаут. Въпреки неразположението тя продължи участието си и дори успя да спечели тази първа част с 6:4. След това обаче 181-ата в света Томова намери ритъма си и до края не даде шансове на Корне. Мачът бе типична женския тенис битка, изпълнена с много обрати и 17 пробива от общо 28 изиграни гейма.

Така в следващата фаза Томова ще се изправи срещу №1 в схемата Наоми Осака, която почива на старта. Томова не е играла досега срещу Осака. През януари 2016 г. Наоми Осака достига до третия кръг на Откритото първенство на Австралия, "Ролан Гарос" и US Open и печели награда за Новоизгряваща звезда на годината от WTA Awards 2016. Две години по-късно тя триумфира с първата си титла от Големия шлем - на US Open, побеждавайки на финала идола си в тениса Серина Уилямс. Втората й титла от Голямата четворка е на Australia Open през настоящия сезон.

За днешната победа Томова си осигури 55 точки за световната ранглиста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова с пореден успех, очаква я Наоми Осака Мария Петрова
Теми:  
виктория томова | наоми осака | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook