Томова се бори достойно с петата в света, но напусна Уимбълдън

от в 20:53 на 29.06.2022
Калоян Соколов

Последните две седмици са вероятно най-успешните в кариерата на Виктория Томова, която достигна до първия си четвъртфинал на ниво WTA 500 в Ийстбърн, а онзи ден записа престижен успех над опитната Дария Савил и се класира за втория кръг на Уимбълдън. Това беше втора победа за Вики в основната схема на събитие от Големия шлем, като днес тя имаше изключително тежката задача да се изправи срещу световната номер пет Мария Сакари.

Родната ни представителка по никакъв начин не беше респектирана от именитата си съперник и показа равностойна игра в немалки периоди от двубоя, но класата на гъркинята взе връх в решителните моменти и тя се наложи с крайното 6:4 6:3. Все пак Томова има от какво да е доволна, защото изпраща един много положителен сезон на трева и отново се доближи значително до влизане в топ 100. Сакари пък си заслужи място в 1/16-финалите на Уимбълдън, където ще премери сили с ветеранката Татяна Мария.

Българката откри срещата с уверен сервис гейм в своя полза и веднага достигна до възможност за пробив, само че фаворитката пласира неспасяем форхенд по диагонала и се спаси от тежкото положение, а впоследствие самата тя реализира брейк.

Томова обаче отреагира веднага и моментално възстанови паритета, ала можехме да забележим разликата в силата на ударите от страна на двете състезателки и мощта на Сакари я отведе до аванс от 4:2. Последваха спокойни минути за сервиращите, докато петата поставена не получи шанс да подава за спечелването на сета. Тогава нашата сънародничка хвърли всички сили да изравни резултата, но накрая гъркинята се поздрави с триумфа в откриващата част.

Първата ни ракета взе началния си удар за начало на втория сет и продължи да прави множество качествени отигравания, само че гъркинята превключи на други обороти и скоропостижно си осигури аванс от 3:1. Софиянката даже трябваше да отразява възможности за втори брейк, което стори успешно и до последно запази интригата в мача, който все пак завърши със закономерен успех на Сакари.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова се бори достойно с петата в света, но напусна Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | мария сакари | Обзори | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook